ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εδώ και 20 χρόνια ο «Κλατσίμπαμπας» μάς φιλοξενεί στην αυλή του για οφτό

«Το συρτό οφτό κλέφτικο είναι μια τέχνη ψησίματος που δεν την βρίσκεις σε πολλούς τόπους στην Κύπρο»

Wiz Guide

Ο κύριος Κώστας Χατζηβραχίμης, ιδιοκτήτης και ψυχή του εστιατορίου Κλατσίμπαμπας στο Τσέρι, μοιράζεται με το WiZ το μυστικό για το τέλειο συρτό οφτό κλέφτικο και μας μυεί σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη τέχνη ψησίματος.

Εδώ και μια εικοσαετία, στην αυλή του σπιτιού του στο Τσέρι, κάθε Τρίτη και Παρασκευή βράδυ, οι απανταχού καλοφαγάδες της Λευκωσίας μαζεύονται για να απολαύσουν το εξαιρετικό σε γεύση οφτό (που ψήνεται με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε ξυλόφουρνους, «συρτό» πάνω σε κεραμύδια), μαζί με τα διάφορα παρελκόμενά του.

Μετά την κουβέντας μας μαζί τους εκτιμήσαμε λίγο περισσότερο τόσο το ίδιο το έδεσμα όσο και τη δουλειά που γίνεται από την οικογένεια του κύριου Κώστα, της οποίας τα μέλη με χαρά ανοίγουν την αυλή τους και μας υποδέχονται όχι ως πελάτες αλλά ως φιλοξενούμενους!

«Το συρτό οφτό κλέφτικο είναι μια τέχνη ψησίματος που δεν την βρίσκεις σε πολλούς τόπους στην Κύπρο. Είναι μετρημένοι αυτοί που ψήνουν το οφτό με αυτό τον αυθεντικό και παραδοσιακό τρόπο. Οπότε, είναι και μια τέχνη που αγάπησα από πολύ παλιά και χαίρομαι που ακόμη μπορώ να ανταποκρίνομαι και να ψήνω για τον κόσμο. Οι παραδόσεις μας δεν πρέπει να χάνονται και έτσι με κέφι και ευχαρίστηση συνεχίζω να φουρνίζω το συρτό οφτό κλέφτικο...».

Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση