ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δοκιμάσαμε το πρώτο 100% κυπριακό χειροποίητο ουίσκι

Ονομάζεται Kythrea, είναι burbon style, είναι χειροποίητο και φτιάχνεται στην Κύπρο

Wiz Guide

Ονομάζεται Kythrea, είναι burbon style, είναι χειροποίητο και φτιάχνεται στην Κύπρο με καλαμπόκι Αμμοχώστου και κριθάρι Κυθρέας.

Ερχόμενος στην Κύπρο ο κύριος Άρης Αριστείδης, είχε ανακαλύψει μια κυπριακή ποικιλία κριθαριού, το οποίο καλλιεργείται στην Κυθρέα. Έχοντας και ο ίδιος καταγωγή από την κατεχόμενη κωμόπολη της επαρχίας Λευκωσίας, σκέφτηκε αμέσως πως όταν έρθει η μέρα να φτιάξει το δικό του ουίσκι θα του δώσει το όνομα του χωριού του.

Μετά τα πολύ διάσημα gin που έφτιαξε λοιπόν, τα Aoratos και Angelica, αλλά και τη βότκα Terra Rossa από πατάτα, μάς παρουσιάζει αισίως το ουίσκι Kythrea, ένα χειροποίητο burbon style ουίσκι, που έχει ως βάση το καλαμπόκι (68%) και το κριθάρι (32%) -και τα δύο 100% κυπριακά.

Το ουίσκι Kythrea είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στο πλαίσιο του 3ου Nicosia Whisky & Rum Exrperience στο Moondog’s (μαζί και με ένα κυπριακό ρούμι που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο) και έχουμε να πούμε πως ενθουσιαστήκαμε, τόσο από τα αρώματα όσο και από τη γεύση του. Πρόκειται για ένα premium κυπριακό ουίσκι, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, το οποίο σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία.

Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X