ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βασιλόπιτα κέικ με ξερά φρούτα και καρπούς

Μια βασιλόπιτα πλούσια σε αρώματα

Gastronomos

Μια βασιλόπιτα πλούσια σε αρώματα και με μπόλικους ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους. Όση περισσέψει θα την απολαύσετε στο πρωινό σας ή με το τσάι σας.

Υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), ανάλατα, χοντροκοπανισμένα
80 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκοπανισμένα
150 γρ. ανάμεικτα ξερά φρούτα (βερίκοκα, σύκα, χουρμάδες, δαμάσκηνα κ.ά.), ψιλοκομμένα και χωρίς κουκούτσια
200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
450 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το ταψί
30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
30 ml κονιάκ
τρούφα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, για το στόλισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X