ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτές είναι 11 οι καλύτερες ταβέρνες του νησιού

Δείτε ποιές είναι οι καλύτερες ταβέρνες από το σύνολο των 1667 εστιατορίων του νησιού

Wiz Guide

Το WiZ Guide και η Τράπεζα Κύπρου παρουσίασαν μέσω μιας λαμπρής τελετής την ελίτ της κυπριακής εστίασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην υπέροχης αισθητικής αίθουσα εκδηλώσεων της Μαρίνας Αγίας Νάπας, το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου.

Χορηγοί των WiZ 50 Best Restaurants είναι: Τράπεζα Κύπρου, Acqua Panna, San Pellegrino, Nico Lazaridi Winery, Epic, Petrolina.

Δείτε πιο κάτω ποιές είναι οι καλύτερες ταβέρνες από το σύνολο των 1667 εστιατορίων του νησιού, με την σειρά κατάταξης όπως αναδείχθηκαν στα Wiz 50 Best Restaurants.

 8. ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ (ΟΙ)

Κυπριακή
Αρχ. Μακαρίου Γ' 110, Λακατάμια, Λευκωσία
22381822
Σεφ: Αντρούλλα Καρύδη, Μαρία Γεωργίου

Δύο αδελφές ανέβασαν το επίπεδο και δημιούργησαν μια ζεστή εστιατορική εμπειρία, μαγειρεύοντας με τον ίδιο τρόπο που θα μαγείρευαν για την οικογένειά τους. Καλοφτιαγμένες, νόστιμες κυπριακές γεύσεις από μια κουζίνα που μπορεί να τις υποστηρίξει, με καλές τοπικές πρώτες ύλες, σεβασμό στην εποχικότητα και εμμονή στην ποιότητα. Διάσημο το παραδοσιακό μαγειρευτό πομπάρι. Φιλικό σέρβις και υποδοχή, κάρτα κρασιών με ετικέτες από Κύπρο και Ελλάδα, προσιτές τιμές.

16. ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ

Κυπριακή
Καλό Χωριό, Λάρνακα
99651818
Σεφ: Κωνσταντής Κτώρης, Σοφία Κτώρης

Γραφικό ταβερνάκι-νοσταλγία με ασβεστωμένο τοίχο στην αυλή, θυμίζει άλλη εποχή. Συναισθηματική κουζίνα, πολλά και ενδιαφέροντα παραδοσιακά πιάτα με καρπασίτικες αναφορές, τοπικές πρώτες ύλες και εποχικά λαχανικά που αναδεικνύουν τις γεύσεις. Διάσημο το κερπαστό ρίφι που στεγνώνει για μέρες και το οφτό της τερατσιάς. Λιτή κάρτα κρασιών, ζεστή υποδοχή, φιλική εξυπηρέτηση, εξαιρετικές τιμές. Τις νύχτες με φεγγάρι το καλοκαίρι στην αυλή, το σκηνικό γίνεται αρκούντως αυθεντικό.

20. ΣΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ

Κυπριακή
Λεωφ. Σταυρού 111, Στρόβολος, Λευκωσία
22420500

Με θητεία στη κουζίνα των εστιατορίων του Ανδρέα Μαυρομάτη στη Γαλλία, ο Ορέστης επιστρέφοντας στην Κύπρο ανέλαβε με τα αδέρφια του τον σύλλογο του ΠΑΟΚ Κυθραίας. Παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έμφαση στα φρέσκα, τοπικά προϊόντα. Μαεστρία στη σχάρα, εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια, ζουμερή χοιρινή σούβλα αλλά και πιάτα με twist όπως το χαλλούμι με μαρμελάδα ντομάτας και τα σαλιγκάρια κοκκινιστά με ούζο και φασκόμηλο. Φιλική εξυπηρέτηση με χιούμορ, θαμώνες όλων των ηλικιών, φασαριόζο όταν είναι γεμάτο.

 Διαβάστε την συνέχεια στο WIZ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X