ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα οινοποιεία που θα βρεθούν στο epic Street Fest

Yποδεχόμαστε την νέα δεκαετία με ξεχωριστές γεύσεις!

Ένα μοναδικό event θα λάβει χώρα, στις 28 Δεκεμβρίου, στη Νέα Πλατεία Ελευθερίας και στην οδό Κωστάκη Παντελίδη! Και φυσικά μιλάμε για το epic Street Fest όπου εκεί θα παρευρεθούν τρία σπουδαία οινοποιεία, για να μας δώσουν την ευκαιρία να γευτούμε εκλεκτά κρασιά από μοναδικές ποικιλίες αμπελιών, και φυσικά θα μπορούμε να αγοράσουμε σπουδαίες ετικέτες, για δική μας κατανάλωση, για τις μέρες των γιορτών (αφού το κρασί δεν λείπει από κανένα σπίτι) μιας και οι μαζώξεις και τα Parties είναι στο αποκορύφωμά τους, καθώς αποτελεί το ιδανικό δώρο σε μια επίσκεψή μας σε φίλους, ή στους εορτάζοντες των ημερών!

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα τρία εκλεκτά οινοποιεία:

Το Οινοποιείο Τσιάκκας βρίσκεται στο Πελένδρι, στην περιοχή Πιτσιλιάς. Στην ίδια περιοχή βρίσκονταi και οι αμπελώνες του. Το ξηρό κλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τη μοναδική γεωλογία, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών.

Πέρα από την έμφαση στην ποιότητα, το Οινοποιείο Τσιάκκας έχει ως προτεραιότητα την διάδοση και καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών αμπελιού και την παραγωγή κρασιών συνδυάζοντας την παράδοση με την σύγχρονη τεχνογνωσία. Από τις κυπριακές ποικιλίες παράγει το Ξυνιστέρι την Βαμβακάδα και το Γιαννούδι. Επίσης Κουμανδαρία και κόκκινη Ζιβανία. Από τις διεθνείς ποικιλίες παράγονται κρασιά των ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, και Chardonnay.

Το οινοποιείο Αργυρίδη βρίσκεται στην ιστορική κοινότητα της Βάσας Κοιλανίου-στο κέντρο του χωριού και μετράει μια ιστορία 200 ετών, αφού η οικογενειακή επιχείρηση έχει περάσει με αγάπη και μεράκι από γενιά σε γενιά!

Το οινοποιείο Αργυρίδη διανέμει στην κυπριακή αγορά πέντε διαφορετικές ετικέτες κρασιών, τρία κόκκινα: Maratheftiko , Mourvedre , Merlot-Cabernet και δύο λευκά: Chardonnay και Viognier που φέρουν την σφραγίδα των ιδιόκτητων αμπελώνων της οικογένειας που βρίσκονται σε υψόμετρο 950 με 1000 μέτρων στη Βάσα Κοιλανίου.

Τα κρασιά Αργυρίδη χαρακτηρίζονται από ποιότητα και συγκεντρώνουν στο μπουκάλι τους την αγάπη και το μεράκι των δημιουργών του. Με έντονα αρώματα και στιβαρή γεύση θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Οινοποιείο Βλασίδη βρίσκεται στο χωριό Κοιλάνι, στα κρασοχώρια Λεμεσού και παρήγαγε τα πρώτα του κρασιά το καλοκαίρι του 1998, λίγους μήνες αφού επέστρεψε από τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο UC Davis της Καλιφόρνιας, στον κλάδο της οινολογίας, ο ιδιοκτήτης του Σοφοκλής Βλασίδης.

Τα κρασιά του Οινοποιείου Βλασίδη φτιάχνονται κυρίως από τις ερυθρές ποικιλίες Shiraz, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot, καθώς και από τις λευκές ποικιλίες Ξυνιστέρι και Sauvignon blanc, οι οποίες καλλιεργούνται σε 160 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και σε άλλους συνεργαζόμενους αμπελώνες.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και ο νέος εξοπλισμός έχουν έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των οίνων και στην αύξηση της συνολικής παραγωγής φιαλών, η οποία φθάνει σήμερα τις 120 000 ετησίως.

Θα βρεθούμε όλοι εκεί, και μένουμε συντονισμένοι…

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

X
X