Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 10’
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 520
ΥΛΙΚΑ:
Για το κοτόπουλο:
400 γρ. (2 φιλέτα) κοτόπουλο, κομμένα σε κάβους για σουβλάκια
Για το μείγμα μπαχαρικών:
2 κουταλάκια κύμινο
2 κουταλάκια πάπρικα
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια σουμάκι
¼ κουταλάκι καυτή κόκκινη πιπεριά
30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/8 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
15 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ντοματοπελτές
1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Για τη σαλάτα Fattoush:
1 μικρή αραβική πίτα, ψημένη στον φούρνο στους 200 °C για 10 λεπτά
Τα τρυφερά φύλλα από ½ κυπριακό μαρούλι, χοντροκομμένα
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για τη σάλτσα της σαλάτας:
35 γρ έψημα ροδιού
25 γρ λευκό ξίδι
2 κ.γ. σουμάκι
70 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
60 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για να στήσουμε:
2 αραβικές πίτες
γιαούρτι στραγγιστό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes