ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5 + 1 ιδέες για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στην Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα η αλήθεια είναι πως δεν βαριέσαι ποτέ

Wiz Guide

Στην Αγία Νάπα η αλήθεια είναι πως δεν βαριέσαι ποτέ. Πάντα υπάρχει μία ακόμη παραλία να ανακαλύψεις, άλλο ένα μονοπάτι να περιπλανηθείς, και σίγουρα, αναρίθμητα πράγματα να κάνεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Εμείς σου έχουμε πέντε συν μία προτάσεις για να αξιοποιήσεις στο έπακρο όλα όσα έχει να σου προσφέρει ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός του νησιού.

Επισκεφτείτε το ιστορικό μοναστήρι της «Αγίας του Δάσους»

Αφού φωτογραφηθείτε με φόντο το πέτρινο «I love Ayia Napa», ανηφορίστε προς τα αριστερά για να βρεθείτε στο Μοναστήρι που πήρε την ονομασία από την «Εικόνα της Παναγίας της Νάπης», δηλαδή της Αγίας του Δάσους. Το πότε ιδρύθηκε αρχικά το Μοναστήρι μάς είναι άγνωστο αν και η σπηλιά, ο κρυψώνας και το πηγάδι μαρτυρούν τη διαβίωσημιας Χριστιανικής κοινότητας από τα Βυζαντινά χρόνια.
Το όνομα «Αγία Νάπα» δόθηκε στο μέρος πριν από το 1366! Όσον αφορά το Μοναστήρι, όπως σώζεται σήμερα, αποτελεί κτίσμα του 15ου αιώνα, κατά την εποχή της Ενετοκρατίας.
Στον λόφο δυτικά της εκκλησίας υπάρχει ένα αρχαίο εκκλησάκι, στη θέση όπου, σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία ξάπλωσε για να ξεκουραστεί. Η περιγραφή του Pietro della Valle το 1625 αντιστοιχεί πλήρως στη σημερινή κατάσταση του Μοναστηριού. Σύμφωνα με τον ίδιο ταξιδιώτη, τότε η Αγία Νάπα ήταν γυναικείο μοναστήρι, το οποίο μετατράπηκε σε ανδρικό λίγο πριν το 1668. Ωστόσο, από το 1758 και μετά, δεν φιλοξενούσε πλέον μοναχούς. Από το 1978 μέχρι το 2006, το Μοναστήρι χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνάντησης των Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής. Πολλές γυναίκες έρχονταν καθημερινά για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας και να ζωστούν τη γονιμοποιούσα ζώνη της Αγίας Νάπας.

Περιηγηθείτε στο Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής

Ένα από τα στολίδια της Αγίας Νάπας, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής προσφέρει ένα πανέμορφο σκηνικό για βόλτα με πανοραμική θέα! Για αυτό και επιβάλλεται να το επισκεφτείς, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Το πάρκο στήθηκε το 2014 και σήμερα απαριθμεί 275 γλυπτά που έχουν δημιουργηθεί επί τόπου από 160 καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν για όλους όλη την μέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο wiz-guide

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση