ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

13 προτάσεις για ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο

Δείτε τις προτάσεις του Wiz

Wiz Guide

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και είναι γεμάτο με λόγους να βγούμε έξω! Μουσικές παραστάσεις, lives, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και cinema. Το Wiz διάλεξε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις και σας τις παρουσιάζει. 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Η σονάτα του σεληνόφωτος»

Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, σε δύο παραστάσεις στην Κύπρο, με την Παναγιώτα Βλαντή στην αφήγηση και σε μουσική Θοδωρή Λεμπέση.

«Η σονάτα του σεληνόφωτος», (1956) ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου (1909-1990), χαρακτηρίζει μια νέα εποχή του ίδιου του ποιητή, αφού είναι η πρώτη από τις μακρές συνθέσεις της Τέταρτης Διάστασης, αλλά και γενικότερα για την ποίηση.

Ο Συνθέτης και μαέστρος του έργου, Θοδωρής Λεμπέσης, συνδύασε με την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, τον λόγο με τη μουσική, υπογραμμίζοντας όλα αυτά που ο ποιητής, σε ένα σκηνικό μονόλογο, σε μια βαθιά «εξομολόγηση», στο συνδυασμό της ζωής, της ελπίδας, της προσμονής, θέλει να παρουσιάσει. Η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή στην αφήγηση του κειμένου, και η ορχήστρα μουσικής δωματίου, με τη συμμετοχή δύο σολιστών του Χρήστου Ζερμπίνου στο ακορντεόν και του Δημήτρη Παπαγγελίδη στην κλασική κιθάρα, αποδίδουν τα μουσικά σημεία του έργου.

Ο συνθέτης Θοδωρής Λεμπέσης παρουσιάζει σε μία νέα μορφή θεατρικού αναλογίου το βαθύτατα ερωτικό - λυρικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου, της γυναίκας με τα «μαύρα», προσπαθώντας μέσω της μουσικής να φέρει τον θεατή, να γίνει κοινωνός των «στιγμών» του κειμένου.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στην πρώτη του μορφή από το «‘Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το 2021 στη στο κάστρο της Μονεμβασία, στο μέρος καταγωγής του ποιητή και στο Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Επίσης το περασμένο χρόνο έκανε μία μικρή περιοδεία σε πολιτιστικούς χώρους ανά την Ελλάδα.

Ερμηνεία: Παναγιώτα Βλαντή
Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Λεμπέσης

Info

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023
Παττίχειο Θέατρο, 20.30
Αγίας Ζώνης 2, Λεμεσός
Προπώληση tickethour.com.cy,
ACS couriers

Θανάσης Αλευράς « 40 + βγαίνω!» στο Ριάλτο

Ύστερα από τις πρόσφατες επιτυχημένες εμφανίσεις του στην επιθεώρηση "Τι ζούμε ρε;" στο Θέατρο ‘Αλσος και στα τηλεοπτικά "Νούμερα" του Φοίβου Δεληβοριά, ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει τώρα, για πρώτη φορά, ένα παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο, μουσικοσατυρικό πρόγραμμα!

Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες.

Info
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια €25
Προπώληση www.rialto.com.cy

Δείτε περισσότερα στο WIZ

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση