ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα Χανιά βρίσκεται ο Πρόεδρος της FIA!

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Ferrari και νυν πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, απολαμβάνει τις ομορφιές της Κρήτης

Με αφορμή την έκτη παγκόσμια συνάντηση των ΜΚΟ που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια και τα θύματα των τροχαίων ατυχήματων, η οποία λαμβάνει χώρα από την Global Alliance of NGOs for Road Safety (9-13 Απριλίου) στο ξενοδοχείο Avra Imperial στο Κολυμπάρι των Χανίων, επίσημος προσκεκλημένος είναι ο Ζαν Τοντ.

Ο νυν πρόεδρος της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και πρώην ισχυρός άντρας της Ferrari, εγκαινίασε την σχετική εκδήλωση ως ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια. Ο Τοντ απόλαυσε το την βόλτα του στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ενώ τίμησε δεόντως και τα κρητικά εδέσματα σε γνωστή ψαροταβέρνα.

Ο 73χρονος Γάλλος, υπήρξε στο παρελθόν οδηγός αγώνων σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις με την Peugeot, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής της ομάδας Scuderia Ferrari από το 1993 έως το 2004 όταν και αναβαθμίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Για την ιστορία, ο Τοντ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Ferrari, καθώς το 1996 ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην ιταλική ομάδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ από τη Benetton (με μισθό το αστρονομικό ποσό των 30 εκατ. δολαρίων τον χρόνο περίπου), μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Ρος Μπράουν και τον αρχισχεδιαστή Ρόρι Μπάιρν.

Το εν λόγω τιμ της Ferrari, υπό την καθοδήγηση του Τοντ, ήταν αυτό το οποίο έφερε τα συνεχόμενα πρωταθλήματα για την Σκουντερία, ενώ στην ουσία «αναγέννησε» το σήμα της Ferrari όχι μόνο στους αγώνες Formula 1, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.

Πηγή: zarpanews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Hyundai 45 EV CONCEPT

Hyundai 45 EV CONCEPT

Αποκαλυπτήρια στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2019 της Φραγκφούρτης!
 |  AUTO
X