ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
17 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Πέντε Κυπριακά πληρώματα στο 18ο Ράλι Κορίνθου

Πέντε συνολικά πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα εκκίνησης του Ράλι Κορίνθου που αποτελεί και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι 2021

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Δύο από τα επτά πληρώματα που θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 θα έχουν την Κυπριακή σημαία στο αυτοκίνητο τους. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Στέλιο Ηλία με το Volkswagen Polo R5 που θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2/2 μετά τη νίκη τους στο Ράλλυ Φθιώτιδας, αλλά και τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου, επίσης με Volkswagen Polo R5 που θα διεκδικήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Διάκριση, τόσο σε επίπεδο γενικής όσο και κατηγορίας θα διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα τρία Κυπριακά πληρώματα με τους Πέτρο Παντελή – Κύπρο Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo X, Φοίβο Νικολάου – Σάββα Ζάκου με Mitsubishi Lancer Evo και Γιώργο Αγαθοκλέους – Ευάγγελο Σεβαστόπουλο, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo.

Άξιο αναφοράς για τον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου αθλητικής συνεργασίας με την Ελλάδα για την ανταλλαγή αθλητών υψηλών επιδόσεων. Το πρωτόκολλο αφορά την κάλυψη των εξόδων από το κράτος μεταξύ αναγνωρισμένων Ομοσπονδιών των δύο χωρών και για τον Ελληνικό αγώνα αφορά τους τρεις πρωταθλητές μας που δήλωσαν συμμετοχή, Σίμο Γαλαταριώτη, Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Πέτρο Παντελή. Στην προκειμένη περίπτωση το Κυπριακό κράτος καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια των πληρωμάτων και η Ελληνική κυβέρνηση τα έξοδα διαμονής και μεταφορές των αθλητών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την κάθοδο Ελλήνων αθλητών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ), ήδη, η Ομοσπονδία έχει ανοίξει κανάλι επικοινωνίας με την ΟΜΑΕ αλλά και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΟΑ έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί στον αγώνα της Κορίνθου όπου θα έχει συναντήσεις με την αντίστοιχη Ελληνική Ομοσπονδία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων. Επίσης, ο κ. Κουλουμάς μας δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για κάλυψη περισσότερων εξόδων για περισσότερους αθλητές μας.

Όσον αφορά τον αγώνα, τα 43 πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1/8 στις 08:00 π.μ. από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και θα πραγματοποιήσουν δύο φορές τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι των 17,54 χλμ. και Λουτράκι των 19,40 χλμ. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ειδικών, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη ράμπα του τερματισμού στον ίδιο χώρο στις 12:48 μμ. Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος, ο αγώνας προσμετρά επίσης στο Κύπελλο Αγώνων Ράλι Χώματος, το Πρωτάθλημα Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Κύπελλο Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων για το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

autokinito.com.cy

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Αναβάθμιση για το Mercedes-Benz Sprinter

Αναβάθμιση για το Mercedes-Benz Sprinter

Αυτό το φθινόπωρο, θα ακολουθήσει και η αλλαγή και για τις υπόλοιπες εκδόσεις, βελτιώνοντας αισθητά την άνεση οδήγησης του ...
autokinito.com.cy
 |  AUTO