ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Λορένθο: «Ο Μάρκεθ θα είναι πιο δύσκολος από τον Ρόσι»

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Χόρχε Λορένθο ελπίζει να κάνει εφέτος την έκπληξη στη σεζόν, όμως υποστηρίζει ότι ο τίτλος του φαβορί ανήκει χωρίς αμφιβολία στον Μάρκεθ.

Η μεταγραφή του Χόρχε Λορένθο στη Honda συνιστά για τον Ισπανό αναβάτη την απόλυτη πρόκληση, αφού βρίσκεται πλέον στην ίδια ομάδα με τον περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή του MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ. Θα τα καταφέρει να τον νικήσει όμως, όπως είχε γίνει παλαιότερα με τον Ρόσι στην ομάδα της Yamaha; Ο Λορένθο απάντησε στο συγκεκριμένο ερώτημα σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press λέγοντας ότι «ελπίζω, ότι θα είναι ο Μάρκεθ ευκολότερος teammate από τον Ρόσι. Όμως στην πραγματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Εναντίον του Μαρκ θα δυσκολευτώ περισσότερο, επειδή είναι γρήγορος και πεινασμένος για επιτυχίες».

«Είναι 26 ετών, παγκόσμιος πρωταθλητής και γνωρίζει τη μοτοσικλέτα καλύτερα από εμένα. Όμως στο MotoGP είναι τα πάντα πιθανά και υπάρχουν πάντα εκπλήξεις. Σίγουρα δεν είμαι το φαβορί, όμως ελπίζω, να κάνω την έκπληξη», δήλωσε ο Λορένθο. Ο αναβάτης της Honda προχώρησε σε μία αναδρομή στο παρελθόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη διάρκεια της καριέρας μου ακολούθησα πάντα τους στόχους μου και τους πέτυχα. Ήταν δύσκολο, να φτάσεις από τη Μαγιόρκα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήμουν ο πρώτος, που το πέτυχε και βήμα – βήμα έγινα Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP. Όλα όσα ακολούθησαν ήταν ένα δώρο».

Η σχέση μεταξύ Μάρκεθ και Λορένθο έχει υπάρξει αρκετά επεισοδιακή στο παρελθόν, με τελευταίο παράδειγμα το περυσινό Γκραν Πρι Αραγωνίας, στου οποίου την εκκίνηση στριμώχτηκε ο Λορένθο από τον Μάρκεθ, έπεσε και έσπασε ένα δάχτυλο του ποδιού του. Παρά την αντιπαλότητα όμως μεταξύ τους, οι δύο αναβάτες «τα βρίσκουν» εκτός πίστας. Μάλιστα ο Μάρκεθ χρησιμοποιεί τη διαχείριση του περιστατικού στην Αραγωνία ως παράδειγμα και υπόδειγμα συμπεριφοράς και για εφέτος. «Τηλεφώνησα στο Χόρχε την επόμενη ημέρα και δεν έγινε τίποτα. Αυτή θα πρέπει να είναι και η συμπεριφορά μας για όλη τη χρονιά. Οι διαμάχες πρέπει να μένουν στην πίστα. Πιστεύω, ότι εκτός πίστας είμαστε αρκετά επαγγελματίες», υπογράμμισε ο Μάρκεθ.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X