ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aston Martin F1 και Honda μαζί από το 2026

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 της FIA*1 από το 2026 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος. Η Honda συμφώνησε να συνάψει συνεργασία με την Aston Martin Aramco Cognizant Formula One® Team ως προμηθευτής μονάδων ισχύος που θα συμμορφώνονται με τους νέους σχετικούς κανονισμούς της F1, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από το 2026.

Με στόχο την επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας ως το 2030, από το 2026, η F1 θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς με αναλογία μέγιστης ισχύος κινητήρα/ηλεκτροκινητήρα 50/50. Αυτό σημαίνει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής ισχύος σε σύγκριση με την τρέχουσα αναλογία*2, ενώ απαιτείται επίσης η χρήση ενός 100% βιώσιμου καυσίμου.

Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί του 2026 απαιτούν μείωση της ισχύος του κινητήρα, ενώ παράλληλα τριπλασιάζεται η ισχύς του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (ERS), το οποίο ανακτά κινητική ενέργεια σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως το φρενάρισμα, και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη παραγωγή ισχύος που θα είναι περίπου ισοδύναμη μεταξύ θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Οι εν λόγω αλλαγές στους κανονισμούς των μονάδων ισχύος της F1 συνάδουν με την κατεύθυνση που ακολουθεί η Honda προς την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας. Δουλεύοντας με αυτούς τους κανονισμούς, η Honda θα ωφεληθεί σημαντικά καθώς ανοίγονται νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, η Honda αποφάσισε να αποδεχτεί τη νέα πρόκληση συμμετοχής στους αγώνες της F1.

Η Honda Racing Corporation (HRC), η οποία από το 2022 είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, θα αναλάβει την ανάπτυξη μονάδων ισχύος, τη συμμετοχή σε αγώνες και τη διαχείριση των αγώνων της F1.

Η ιστορία της συμμετοχής της Honda στην F1:

1964 – 1968 – Συμμετείχε ως ομάδα υπεύθυνη τόσο για τον κινητήρα όσο και για το πλαίσιο, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της Honda στο Grand Prix του Μεξικού το 1965

1983 – 1992 – Συμμετείχε ως προμηθευτής κινητήρων

1986 – Κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών ως Williams Honda

1987 – Κέρδισε και τους δύο τίτλους του Πρωταθλήματος Οδηγών & Κατασκευαστών

1988-1991 – Κέρδισε και τους δύο τίτλους του Πρωταθλήματος Οδηγών & Κατασκευαστών για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως McLaren Honda

2000 – 2005 – Συμμετείχε ως προμηθευτής κινητήρων στη ΒΑR Honda εξελίσσοντας επίσης από κοινού το πλαίσιο του μονοθεσίου της

2006 – 2008 – Συμμετείχε ως ομάδα υπεύθυνη για τον κινητήρα και το πλαίσιο

2015 – 2017 – Συμμετείχε ως προμηθευτής κινητήρων. Ήταν προμηθευτής της ομάδας της McLaren

2018 – Ξεκίνησε να προμηθεύει με μονάδες ισχύος την Toro Rosso (σήμερα, Scuderia Alpha Tauri)

2019 – Ξεκίνησε να προμηθεύει με μονάδες ισχύος την Red Bull Racing

2021 – Ο Max Verstappen κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλήματος Οδηγών για την Red Bull Racing Honda.

2022: Η Honda ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στη F1 –  Η HRC ξεκίνησε να παρέχει τεχνική υποστήριξη στην Red Bull Powertrains – Η Red Bull Racing και ο Max Verstappen κέρδισαν και τους δύο τίτλους, Οδηγών και Κατασκευαστών.

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X