ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια κούκλα, Σκαλιώτισα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Πάνω στη πλάκα δηλαδή. Η ηλικία της – 23- , ίσα που τελείωσε τις σπουδές. Η δυναμική της- γέμισε σχεδόν η έδρα- στα φόρτε. Έχει και καινούργιο σπίτι- Αρένα- και ένα πεθερό προκομμένο και με παχύ πορτοφόλι – Καραπάτακη-. Τι άλλο θες; Και να γυρίσει μόνο και να σε δει, πολλή σου πέφτει.

Πέραν της πλάκας. Η ΑΕΚ είναι το πιο ωραίο πρότζεκτ του κυπριακού ποδοσφαίρου. Φτάνει οι ίδιοι να το εφαρμόσουν και ακολούθως να το διατηρήσουν. Μέχρι στιγμής το πάνε καλύτερα και από το καλύτερα.

Κάποιοι οπαδοί να ξεκολλήσουν από παθογένειες του κυπριακού ποδοσφαίρου και η ΑΕΚ θα είναι η ομάδα του 21ου αιώνα. Τι χρειάζονται αυτά τα φασιστικά και τα κομματικά μες τις ομάδες; Η ΑΕΚ είναι κούκλα κομψή και όμορφη και την περιτριγυρίζουν καμιά φορά κάτι ρεμάλια, ασχημομούρηδες που της χαλούν την εικόνα.

Πρέπει να λανσάρουν ή αν θες να δημιουργήσουν μια νέα κουλτούρα, διαφορετική από τις άλλες μεγάλες ομάδες του τόπου. Όλες οι συνθήκες είναι ιδανικές. Ο κόσμος πάντως δείχνει να το εκτιμά γι’ αυτό και πήγαν κανά πεντάρι χθες στο ματς.

Μιλώντας για τις αρρωστημένες νοοτροπίες, πέραν αυτών των φασιστικών που δυστυχώς υπάρχουν σ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας. Να μου πεις τις μαλακίες των άλλων, εύκολα τις μιμείσαι; Το θυμάμαι από μικρό παιδί.

Πέρσι θυμάμαι έδωσαν πάνω στον Ινιάκεθ να τον φάνε οφτό κλέφτικο. Πες μου εσύ «καθηγητή» εάν η διοίκηση σε άκουγε κατά πόσο θα κέρδιζες το παιγνίδι χθες με τους Λευκορώσους; Εάν ερχόταν κανένας συνάδελφος του Μπέιν, πως θα παρουσίαζες αυτή την ομοιογένεια; Πως θα είχες αυτή τη συνοχή;

Τώρα να μου πεις είναι ο Ρόκα και ο Καραπατάκης. Το 3-4-3 χθες, ούτε ο Ρόκα το έπαιξε, ούτε ο πρόεδρος. Ο Βάσκος το εφάρμοσε που επινοεί και άλλα ταχυδακτυλουργικά. Είναι κατ’ εμέ και το γράφω από πέρσι, ο προπονητής που ξέρει να ελίσσεται καλύτερα στον πάγκο από τον οποιοδήποτε συνάδελφο του στην πιάτσα. Θυμάμαι το παιγνίδι με την ΑΕΛ, του προηγήθηκε ο Πάμπος και μετά τον τον τσαλάκωσε σαν χαρτί αλλάζοντας του δύο με τρία συστήματα, μέσα σε 60 λεπτά. Εντυπωσιακό και καθόλου εύκολο για προπονητές. Έχει αδυναμίες; Φυσικά. Εσύ όμως είσαι ο Σούπερμαν ή ο Χριστός και περπατά πάνω στο νερό;

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ χθες με τους Λευκορώσους ήταν μια ομορφιά. Από τον προπονητή μέχρι τους παίκτες και τον κόσμο, χαιρόσουν να τους βλέπεις. Άμα το κάρφωνε κιόλας ο Χέφελ στο 65’, θα πήγαιναν Λευκορωσία για να αποδράσουν από το καύσωνα του νησιού. Διακοπούλες ένα πράγμα.

Που λες τα θετικά είναι πολλά. Η ομάδα είναι βασισμένη απόλυτα σε υγιή φιλοσοφία. Το γεγονός ότι από τους νέους, αγωνίστηκε μόνο ο Αντωνιάδης είναι σούπερ επιτυχία. Τις προκρίσεις τα καλοκαίρια τις δίνουν οι παλιοί και όχι οι νέοι.

Φοβερά καλή ομάδα και ακόμη δεν έχουν μπει οι νέοι, ιδιαίτερα ο Κάσες. Κομπιούτερ ο Λαρένα, ο καλύτερος φορ στην Κύπρο Τολμές, ο Τρισκόφσκι είναι Τρισκόφσκι, ο Τομάς υγιής είναι από τα καλύτερα χαφ, ο Χέφελ είναι πολυεργαλείο, ο Τετέ χθες ήταν ο γιος του διαβόλου και πάει λέγοντας.

Έχει όμως και τις αδυναμίες της ή άμα θες τα ερωτηματικά. Στον «άσσο» πως θα αντιδράσει αυτός ο Πάμπλο που είναι σειρά του 78’; Δεν έχει και αυτό τον παίκτη που δαγκώνει ως αμυντικό χαφ. Το σκυλί που λέμε. Καλός ο Λαμπάν ή ο Μπόλιεβιτς αλλά κάπως soft στο ξύλο που πέφτει στον άξονα. Και η άμυνα; Αυτός ο Μοίσοφ μπορεί να κάνει τα πάντα. Τα πάντα όμως. Από το καλύτερο μέχρι τη μεγαλύτερη μαλακία. Ο Καταλά έπιασε τα 37…

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να σε απασχολούν. Ιδιαίτερα δε, άμα η ομάδα προχωρήσει βαθιά στις Ευρώπες, τότε η κούραση θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Την έπαθαν πέρσι, θυμάσαι που έκανες κανά μήνα να κερδίσεις, να εύχεσαι ο Ρόκα και ο Ισπανός να έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό.

Τώρα για την πρόκριση, την έχεις στη μασχάλη. Θέλει προσοχή διαφορετικά οι Λευκορώσοι είναι ψυχροί και θα το παλέψουν μέχρι τέλος. Αυτοί ούτε ενθουσιάζονται, ούτε και απογοητεύονται. Με το μαχαίρι στα δόντια θα σε περιμένουν.

Είναι και ωραία εκδρομή για τον Αεκτζή. Που να πας Λευκορωσία; Σε ταξίδι του μέλιτος; Σε βλέπω πίσω, χωρισμένο…

 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ