ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποψήφιοι για Υφ. Μετανάστευσης - Εξευρωπαϊσμός του ΕΛΑΜ μέσω Μελόνι

Παραλήρημα Κιζίλγιουρεκ - Κεττή - Ελένης Σταύρου κατά Ευρωπαίων εθνικιστών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟ ΑΧΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

• Ο πλέον ανακουφισμένος Υπουργός, που θα ανοίξει σαμπάνιες την Πρωτοχρονιά είναι ο Υπ. Εσωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ο οποίος στις αρχές του 2024 θα ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ από τους ώμους του το ΑΧΘΟΣ του ΜΕΤΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ, το οποίο και θα φορτώσει στους ώμους του νέου Υφυπουργού Μετανάστευσης. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο ΥΠΕΣ Ιωάννου, κτίζει αριστοτεχνικά το προφίλ του και η ενασχόληση του με το μεταναστευτικό - που κατέστη λερναία Ύδρα - μάλλον του αφαιρεί από την γενικότερη του εικόνα, παρά του προσθέτει πόντους. Και μπορεί να αυξήθηκαν οι απελάσεις, αλλά το πρόβλημα παραμένει τεράστιο και με πολλαπλές πτυχές. Προφανώς και το μεταναστευτικό θα σμικρυνθεί, όταν εξευρεθεί λύση με τους Σύριους, αφού υπό τις παρούσες συνθήκες και λόγω της πίεσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν να γίνουν απελάσεις, καθότι η χώρα (Συρία) θεωρείται ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν σχέσεις με Άσσαντ.

• Οι προσπάθειες του στενομάκρουλου ΥΠΕΣ να πείσει τους εταίρους στην Ε.Ε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο, εφόσον κηρυχτούν κάποιες περιοχές – πόλεις της Συρίας ως ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ότι δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη για να γίνουν απελάσεις, θα ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ. Όπως μας πληροφορεί υψηλόβαθμος πράκτορας της ΞΥΠ, ο προβληματισμός Αστυνομίας-ΥΠΕΣ έγκειται στο γεγονός ότι αρκετοί εκ των Σύριων που αιτούνται πολιτική προστασία, παίρνουν το επίδομα τους και πάνε για διακοπές στην Συρία, στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και επιστρέφουν πίσω αρχές του μήνα για να εισπράξουν… Τώρα θα μου πείτε αν περιμένουμε από την Ε.Ε θα μας κάψουν ολοσχερώς, αφού οι καλοταϊσμένοι των Βρυξελλών υπακούουν στην Γερμανία-Γαλλία που έχουν άλλα σχέδια και πλάνα, για φτηνά εργατικά χέρια.

• Οπόταν οι προσπάθειες επικεντρώνονται στους καημένους Αφρικανούς που παίρνουν και επίδομα 1500 Ευρώ και αποχωρούν - δήθεν - οικειοθελώς. Ωσάν και δεν ξανάρχονται με ψεύτικο διαβατήριο. Να σημειώσουμε ότι προ λίγων ημερών αποκαλύψαμε ότι βάσει εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών, οι δαπάνες για το μεταναστευτικό θα είναι αυξημένες και θα ανέλθουν στα 200 εκατομμύρια το 2024. Τα τελευταία δε 5 χρόνια δαπάνησε η χώρα μας μισό δισεκατομμύριο για το μεταναστευτικό εισπράττοντας ψίχουλα από την φιλεύσπλαχνη Ε.Ε.

•  Ο ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ - ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ

• Όλα αυτά θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Υφυπουργός Μετανάστευσης που αναμένεται να διοριστεί προς τα τέλη Ιανουαρίου, αφού μέχρι τότε θα ψηφιστεί και ο σχετικός νόμος. Προφανώς, το παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αρκετοί δελφίνοι προαλείφονται για την εν λόγω θέση, η οποία χρειάζεται αρκετή ΤΟΛΜΗ, εμπειρία και μεθοδικότητα, με δεδομένο ότι στο νέο Υφ. Μετανάστευσης δεν θα ενταχθεί η Αστυνομία. Χρειάζεται δε για να μην υπάρχει κενό εξουσίας να έχει άψογη συνεργασία και ενίοτε να εξαρτάται από τις επιθυμίες των σωμάτων ασφαλείας κατά πόσον θα πετύχει στο έργο του. Να σημειώσουμε ότι στο μαύρο μπλοκάκι του Προέδρου της Δημοκρατίας ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΔΟΥΛΙΔΗ υπάρχουν αρκετά ονόματα για την συγκεκριμένη θέση. Η απόφαση θα είναι δύσκολη αν και μάλλον προϊόν κομματικών παζαριών.

• Ο μεν Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ διατείνεται ότι του υποσχέθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ότι θα δώσει σε ΕΔΕΚίτη το νέο Υφυπουργείο, μάλιστα δε το χρησιμοποίησε και ως επιχείρημα για να κατευνάσει τα φωνασκούντα μέλη του Πολιτικού Γραφείου μετά το διορισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πάρει ούτε και ένα θώκο ως συγκυβερνών κόμμα. Ήδη επανειλημμένα το έθεσε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, χωρίς να πάρει απάντηση, εξ ου και παρουσιάζεται ΕΞΟΡΓΙΣΜΈΝΟΣ και ενδέχεται μέχρι και τον κρατικό προϋπολογισμό να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ. Προτεινόμενος είναι ο δικηγόρος και πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΑΚΑΜΑΣ, στενός συνεργάτης του Σιζό. Αν και στο παρασκήνιο με συχνές επισκέψεις στο Προεδρικό προωθεί την αυτού εξοχότητα του και ο Διευθυντής της ΕΔΕΚ ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ (διετέλεσε οδηγός του Γενικού Εισαγγελέα Κ. Κληρίδη), εντούτοις οι πιθανότητες του είναι ελάχιστες.

Ο ΔΗΚΟΙΚΟΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

• Επικρατέστερος για διορισμό φαίνεται ότι είναι ο δημόσιος λειτουργός, που χειρίζεται τα θέματα μεταναστευτικού στο ΥΠΕΣ, και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΚΟ ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Ο οποίος με όπλο την ενασχόληση του με το αντικείμενο και την χάραξη της σχετικής πολιτικής και την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, θα επιδιώξει να πάρει τον θώκο. Κύριο επιχείρημα του ότι δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής και απλώς θα μετακομίσει σε άλλο γραφείο με αυξημένες αρμοδιότητες.

ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΟΜΙΛΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΟ ΕΛΑΜ

• Πάντως το Υφυπουργείο Μετανάστευσης δεν θα δοθεί σε στέλεχος του ΕΛΑΜ, αν και είναι το κόμμα που ασχολείται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με το θέμα… Δεν θέλει το ΕΛΑΜ και μάλλον δεν επιθυμεί την παρούσα συγκυρία και ο ΝικΧρι, αφού έχει πολλούς να εξυπηρετήσει, αν και χωρίς το 7-8% που του έδωσαν οι μαυροφορεμένοι ούτε από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού δεν θα περνούσε.  Κατά τ’ άλλα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, την ίδια ώρα που τα άλλα κόμματα επιδίδονται σε κύκλο εσωστρέφειας για ανεύρεση Δημάρχων, προέβη σε ΑΛΜΑ με την παρουσία του σε συνέδριο της ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ – πλέον – ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR). Συμμετέχει σε συνέδριο στην Ρώμη, μετά από πρόσκληση του κόμματος της Πρωθυπουργού της Ιταλίας ΤΖΟΡΤΖΙΑΣ ΜΕΛΟΝΙ, στο οποίο δίνουν παρών τους και άλλα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, όπως της Ισπανίας - Πολωνίας – Σουηδίας – Τσεχίας, με κάποια εξ αυτών να είναι κυβερνώντα ή να βρίσκονται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Στο συνέδριο μίλησαν πέραν των Ευρωπαίων και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας ΣΟΥΝΑΚ, καθώς και ο ιδρυτής του TWITTER ΕΛΙΟΝ ΜΑΣΚ.

• Ο μαυροφορεμένος πράκτορας της ΞΥΠ μας ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ήταν εκ των ομιλητών του συνεδρίου , ενώ εξασφάλισε και τις κατάλληλες προσβάσεις ώστε σε περίπτωση εκλογής ΕΛΑΜίτη στις Ευρωεκλογές, αυτός να έχει Ευρωπαϊκή στέγη σε ένα εκ των ισχυρότερων συνασπισμών της Ε.Ε . Με την εν λόγω κίνηση αφαιρεί και το τελευταίο επιχείρημα των αντιπάλων του ότι το ΕΛΑΜ δεν θα έχει προσβάσεις στην Ε.Ε και δεν θα αξιοποιηθεί η έδρα που θα καταλάβει.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΛΑΜ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ Ο ΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

• Παρεμπιπτόντως να σας ενημερώσουμε ότι με την ίδια μεθοδικότητα και χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε εσωκομματικές αντιδράσεις το ΕΛΑΜ προχωρεί και στην σύσταση του Ευρωψηφοδελτίου του. Ήδη κλείδωσαν 3 ονόματα, ήτοι ΓΕΑΔΗΣ ΓΕΑΔΗ - ΠΟΛΥΣ ΑΝΩΓΥΡΙΑΤΗΣ - ΛΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ενώ για τις άλλες 3 θέσεις, όπως μας ενημερώνει ο ΞΥΠατζής θα υπάρξουν ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ με ονόματα που θα μπουν στο ΕΛΑΜίτικο Ευρωψηφοδέλτιο και θα ελκύσουν ψήφους από όλους τους κομματικούς χώρους. Αυτονόητο είναι ότι το ΕΛΑΜ δεν θα σπαταλήσει φαιά ουσία και δυνάμεις για την επιλογή Δημάρχων, αλλά η στήριξη του σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ και θα υποβοηθήσει κάποιους εξ αυτών που θα θελήσουν να φωτογραφηθούν κάτω από το έμβλημα του εθνικιστικού κόμματος, να αρπάξουν τον επιθυμητό θώκο.

• Το ΕΛΑΜ θα διεκδικήσει την Δημαρχία Αμμοχώστου με τον βουλευτή του ΛΙΝΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ για σημειολογικούς λόγους, αλλά και για να καταδείξει την δύναμη του στην εν λόγω Επαρχία. Φυσικά θα έχει ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια για δημοτικούς συμβούλους. Κι όσο και αν ακούγεται παράξενο για τις αντίστοιχες δράσεις άλλων κομμάτων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ δια ροπάλου τις αναφορές περί κατάληψης της 3ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα των κομμάτων, προσπερνώντας το ΔΗΚΟ (αμάν τα χάπια μου τα Πριγκιπικά) αφού βασικός στόχος είναι η εκλογή Ευρωβουλευτή και τα υπόλοιπα έπονται…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Φαίνεται ότι όλα αυτά ΘΟΡΥΒΗΣΑΝ αρκετούς που ανησυχούν σφοδρώς και το εκδηλώνουν απροκάλυπτα. Μνημείο σύγχυσης και πολιτικής προπαγάνδας η εκπομπή στο ΡΙΚ EU4U με την ΒΙΒΙΑΝ ΚΑΝΑΡΗ (σιγοντάριζε γιατί έχει άλλα στο μυαλό...) Και αν ο Ευρωβουλευτής ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ μπορεί να λέει ότι γουστάρει γιατί βρίσκεται σε αντίπαλο στρατόπεδο με το ΕΛΑΜ και είναι η κοσμοθεωρία του σε άλλη διάσταση, πως εξηγείται το ΜΕΝΟΣ του Υπεύθυνου του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο ΑΝΤΡΕΑ ΚΕΤΤΗ; Το οποίο Αντρικκούι κυριολεκτικά ΑΦΡΙΖΕ κατά κομμάτων και Ευρωβουλευτών που – υποτίθεται – υπηρετεί. Και αμφισβητεί την ετυμηγορία και την θέληση εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που τον πληρώνουν αδρά μέσω των φόρων τους και οι οποίοι επέλεξαν να ψηφίσουν εθνικιστικά κόμματα. Τα γνωρίζουν όλα αυτά στην Ε.Ε.; Η σοφή ΜΥΡΤΩ ΖΑΜΠΑΡΤΑ τον άκουσε τι λέει; Ο οποίος Κεττής δοκιμάστηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2021 με το κόμμα ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ και πήρε τον ιλιγγιώδη αριθμό των 624 ψήφων (ούτε οι συνάδελφοι του στο γραφείο τον ψήφισαν)!!! Και θα κρίνει τις επιθυμίες εκατομμυρίων ανθρώπων το Κεττούι που το Κυπριστάν. Ωστόσο, ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ και απορία προκάλεσε και η σύμπλευση στο μένος και τις κατηγορίες κατά Εθνικιστών που εκστόμισαν Νιαζί - Κεττής με την ευγενή χορηγία της ΠΑρασχευουκούς (ΒΙΒΙΑΝ), από την Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΣΥΡΟΥ. Η οποία Ελένη ψηφίζεται κατά βάση από Εθνικιστές, λόγω του πατέρα της αξιωματικού του Ελληνικού στρατού και πρώην Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Β ΣΤΑΥΡΟΥ - ΣΤΑΥΡΟΥ - ΣΥΡΟΥ. Ε, αφού απαρνήθηκε τους ψηφοφόρους της και αυτοί μάλλον θα την αποχαιρετήσουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση