ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιοι Βουλευτές προαλείφονται για υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Γλιτώνουμε από ΜΟΣΣΑΝΤική τύχη - Οι αρχηγοί των κομμάτων τους θεωρούν απαραίτητους στα ψηφοδέλτια

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΌ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ… ΚΑΙΓΕΤΑΙ

• Ως συνήθως οι πολιτικοί μας αρχηγοί ασχολούνται με το δέντρο και ξεχνούν ότι αν πάρει φωτιά το δάσος θα καούν άπαντες και κυρίως τα παραπήγματα τους, όπου κατοικοεδρεύουν. Κάπως έτσι και με τις διπλές εκλογές του Ιουνίου 2024, αφού η κύρια ενασχόληση τους είναι οι δημοτικές εκλογές ενώ υποβαθμίζουν το πολιτικό διακύβευμα που είναι τα ποσοστά των κομμάτων στις Ευρωεκλογές. Προτιμούν τους μουκτάρηδες και τους αζάδες, παρά το βασίλειο των Βρυξελών, ίνα καταδειχθεί ότι παραμένουν κλασικοί Ευρωττοπουζοκυπραίοι, που δεν ξεφεύγουν από τα στενά όρια της βραχονησίδας, με πολιτική αντίληψη που περιορίζεται στους πελάτες και στο ρουσφέτι. Εξ ου και οι πολίτες τους απαξιούν αφού δεν προσανατολίζονται σε όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία παρά ασχολούνται με όσα προσφέρουν – κατά την αντίληψη τους - σόου και δημοσιότητα.

ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

• Στο περιθώριο των ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ για τις δημοτικές εκλογές, γίνονται και φευγαλέες σκέψεις και κάποιες συναντήσεις, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη σημασία, αλλά στο προσεχές μέλλον θα απασχολήσουν την πολιτική συζήτηση. Όλως δε παραδόξως (χμ, μα οι περισσότεροι έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης απλώς διυλίζεται βάσει του χρώματος της φανέλας που φορούν) όλοι οι αρχηγοί στρέφονται προς ενίσχυση των ψηφοδελτίων τους με βουλευτές. Και η επιλογή γίνεται βάσει μιας απλής στρατηγικής. Οι εκπρόσωποι του λαού – ιδιαίτερα όσοι είναι δραστήριοι, αναγνωρίσιμοι - προσφέρουν εύκολη λύση στις ηγεσίες των κομμάτων, αφού προσελκύουν προσωπικούς ψήφους και ιδιαιτέρως καλύπτουν γεωγραφικά περιοχές – επαρχίες, που υπό άλλες συνθήκες τα κόμματα θα είχαν απώλειες.

• Αποτελούν ΣΙΓΟΥΡΗ λύση στην διείσδυση σε απάτητα πολιτικά μονοπάτια. Εξάλλου, ως στρατιώτες του κόμματος πρέπει να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στην μεγάλη μάχη. Φυσικά και οι βουλευτές δεν χάνουν και πολλά, πέραν ενδεχομένως μιας ήττας που θα καταγραφεί στο παλμαρέ - βιογραφικό τους, αφού η έδρα στο Κυπριστάν είναι εξασφαλισμένη. Αλλά μπορεί να κερδίσουν τον πολιτικό παράδεισο, όπως προσδιορίζεται το Ευρωκοινοβούλιο (χρήμα- δόξα - πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων - αλλαγή κουλτούρας - γνωριμίες), ενώ θα κάνουν και τον προεκλογικό τους σε όλη την επικράτεια που είναι απαραίτητος στις εσωκομματικές διεργασίες - εκλογές, και επιδεικνύουν την ανάλογη ΠΙΣΤΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ στο κόμμα, κατά τις δύσκολες εποχές με τους ηγέτες των κομμάτων να το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

• Οπόταν παραθέτουμε συνοπτικά το σκηνικό για όσους ΠΡΟΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ή για να ακριβολογούμε ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ από τις ηγεσίες (ισχύει όμως και για ορισμένους, η ρήση της λαϊκής θυμοσοφίας που στην πολιτική έχει μεγάλη απήχηση και πέραση, «το τραβάτε με τζιαί ας κλαίω») με αρκετούς εξ αυτών να γίνονται συναντήσεις με τους αρχηγούς κομμάτων, χωρίς ωστόσο να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις. Εξάλλου τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών θα σχηματισθούν στα μέσα Φεβρουαρίου. Έτσι μέχρις στιγμής έχουμε τα εξής:

• ΑΚΕΛ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ: Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αριστεράς βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφίων. Η αναγνωρισιμότητα του, η έντονη του δράση και το πολιτικό του βεληνεκές θα πρόσφεραν σημαντική ώθηση στο κόκκινο Ευρωψηφοδέλτιο. Αν και υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις, τόσο από τον Γ.Γ ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, όσο και από τον ίδιο, εντούτοις βρίσκεται στα πλάνα του κόμματος. Μην ξεχνάμε ότι ο Λουκαίδης συμπληρώνει 3 θητείες στο Κοινοβούλιο και ενδεχομένως να μην αφεθεί να επαναδιεκδικήσει!!! Φωνές ακούγονται από την γαλαρία και πρόκειται για τους νυν Ευρωβουλευτές ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ (η ΞΥΠ εντόπισε την αγάπη που παίρνει από στελέχη των ΝΑΙΝΑΙΚΙΣΤάδων του ΟΠΕΚ) που θεωρούν ότι με τον Γιώρκατσο του Λουκή κινδυνεύουν. Ενδεχομένως θέση στο Ευρωκοινοβούλιο να διεκδικήσει και η βουλευτής Λεμεσού ΜΑΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, η οποία και εμπειρία έχει από Βρυξέλλες, αφού υπηρέτησε στο εκεί πολιτικό γραφείο και προσβάσεις πλέον σε όλη την επικράτεια. Θα ήθελε πάρα πολύ να είναι υποψήφιος και ο βουλευτής Αμμοχώστου ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι είναι πιστός κόκκινος στρατιώτης και ότι αποφασίσει το κόμμα, προς τούτο θα θυσιαστεί με Λυσιώτικο πάντα τρόπο.
• ΔΗΣΥ: Ο βουλευτής Αμμοχώστου ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ενδεχομένως να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αφού είναι ίσως ο μοναδικός που η ηγεσία αν και δημόσια δεν το εκφράζει, εντούτοις ο ίδιος το συναισθάνεται και το εξομολογείται, ότι δεν θα ήθελαν να είναι Ευρωβουλευτής.
• ΔΗΚΟ: Αν του ζητούσε κάποιος να πει ποιο πολιτικό δώρο θα ήθελε ο Πρόεδρος ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στις Ευρωεκλογές θα ήταν η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο δυο βουλευτών που θα του προσφέρουν γεωγραφική κάλυψη και ευρεία γκάμα ψήφων. Ήτοι ο βουλευτής Λεμεσού ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ που θα ελκύσει και ψήφους από την ευρύτερη δεξιά μέχρι και τις παρυφές του ΕΛΑΜ και ο βουλευτής Πάφου ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ που διαθέτει σε όλες τις επαρχίες προσβάσεις και λόγω εργασίας (σύμβουλος σπουδών με γραφεία σε όλη την ελεύθερη Κύπρο). Ο Πρίγκιπας μετά τις διεργασίες των δημοτικών εκλογών θα πιέσει έως και παρακαλέσει τους δυο βουλευτές, ώστε να συγκατανεύσουν και να μπουν στο ψηφοδέλτιο.
• ΕΔΕΚ: Πάνω κάτι ότι νοιώθει ο Πρίγκιπας τα συναισθάνεται και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, που θα ήθελε να είναι υποψήφιος ο βουλευτής Λάρνακας ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. Αν και ο ΑΑ ξεκαθαρίζει ότι θέλει να αφοσιωθεί στην επαρχία του και στο κοινοβουλευτικό – κοινωνικό του έργο, εντούτοις ο Σιζό επιμένει αδιαλείπτως. Α, να πούμε ότι η αρνητική ψήφος της ΕΔΕΚ στα νομοσχέδια περί εκποιήσεων, σχετίζεται με τις ψυχρές σχέσεις Προεδρικού – Σιζό, αφού όπως αποκαλύψαμε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν απαντά στις κλήσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ.
• ΕΛΑΜ: Δυνατό χαρτί θα ήταν ο βουλευτής Λάρνακας ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, αλλά έχει αποστολή από το κόμμα αυτή την περίοδο και θα πρέπει να είναι αφοσιωμένος σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δεν αφήνουμε υπονοούμενα και δεν θέλουμε να αγχώσουμε τους συμπολίτες του στην Λάρνακα, ότι θα είναι ο μοναδικός δεξιός υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης, αφού ο ΔΗΣΥ βαρυγκωμεί να βρει κάποιον
• ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Ως πιστός στρατιώτης των πρασίνων και υπό την νέα ηγεσία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ που τον εκφράζει, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές και ο βουλευτής ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ. Η αξιοπρόσεκτη παρουσία του στην Βουλή θα προσφέρει πόντους στους βασανισμένους Οικολόγους.
• ΔΗΠΑ: Ο βουλευτής Λευκωσίας ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ που είναι συνήθως ζωσμένος στα άρματα είναι στην λίστα των υποψηφίων της ΔΗΠΑ για Ευρωεκλογές. Ο υπομονετικός ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ θα περιμένει τις εξελίξεις και γνωρίζει ότι έχει μια τεράστια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ να αναδείξει Ευρωβουλευτή και ο ΑλΤρυ θα προσφέρει... αρκετά.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: ΕΑΛΩ το Κυπριστάν μου φώναξε απεγνωσμένα πολιτικός που ανησυχεί με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. Προσέξατε την είδηση περί αποφυγής επεισοδίων ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από Ιρανούς; Ευτυχώς να λέμε που παρά τον φόρτο εργασιών, τους ανακάλυψε η ΜΟΣΑΝΤ (προφανώς η ΚΥΠ και πάλι ροχαλίζει). Ξέρετε δε τι θα κάνουμε τους τρομοκράτες που απείλησαν την χώρα μας; Θα τους απελάσουμε λένε. Δηλαδή να τους στείλουμε στην πατρίδα τους να παρασημοφορηθούν και να επιστρέψουν με άλλα διαβατήρια. Προς τι να μην δικαστούν και να τιμωρηθούν στην χώρα που αποπειράθηκαν να διαπράξουν το έγκλημα; Καλά ότι ζούμε από παραχώρηση του Θεού και των Αγίων της Κύπρου είναι αυτονόητο. Το μεταναστευτικό όμως πότε θα το λύσουμε μόνοι μας και να μην περιμένουμε τις προσταγές της Ε.Ε; Γιατί όλοι αυτοί οι δήθεν αιτητές πολιτικού ασύλου, κάποια στιγμή θα κυριαρχήσουν και θα μας κατασπαράξουν. Και τότε οι πολιτικοί μας δεν θα είναι στο Κυπριστάν αφού θα ταξιδεύουν με ιδιωτικά αεροπλάνα στην Ελβετία και στα εξοχικά τους.

• ΥΓ: Προσέξατε την υπόκλιση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ στον Ερντογάν; Αυτή είναι και η αιτία μετακίνησης του τέως ΥΠΕΞ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ στο Υπουργείο Άμυνας. Ήθελε κάποιον ο Μητσοτάκης που να κάμπτει εύκολα τον αυχένα. Και ο Δένδιας φαίνεται δεν ήταν οσφυοκάμπτης.

• ΥΓ: ΠΕΤΡΑΚΗ ΞΕΝΟΦΩΤΟΣ ετοίμασε φίλε μου τις βαλίτσες για το εξοχικό σου στην Άλωνα. Ε, μα ΠΕΤΡΑΝ αυτή είναι κωδωνοκρουσία που δεν αφήνει περιθώρια. Συγκαλεί σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αγροτοπατέρες που του δίνουν δωράκια, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (ΠΕΚ) – ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΜΠΑΣ (ΕΚΑ, φοβού τους αριστερούς και δώρα φέροντες ΝικΧρι), να παίρνονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ – καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα εν τη απουσία σου και ανακοινώσεις να κάνει ο Γενικός Διευθυντής ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ; Α, πα, πα. Πως το λένε στην Άλωνα; ΕΥΘΙΞΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ φίλε μου αν είχες θα υπέβαλες την παραίτηση σου. Το παραμύθι ότι βρισκόταν στο εξωτερικό μην μου το πείτε γιατί μου έλειψαν τα χάπια της γεωργίας… Χάθηκαν άλλες ημερομηνίες που να ήταν παρών ΚΑΙ ο Πετρής;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση