ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς προέκυψε το όνομα της Google: Η μυστική σημασία και ο μαθηματικός όρος

Μία από τις ισχυρότερες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο ονομάστηκε μετά από ένα τυπογραφικό λάθος σε μια μπάρα αναζήτησης

Η Google, μία από τις πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης στον κόσμο, άφησε έκπληκτους πολλούς χρήστες του διαδικτύου, αφού πρόσφατα αναδείχθηκε η προέλευση του ασυνήθιστου ονόματός της.

Η ετυμολογία του ονόματος ήρθε ξανά στην επιφάνεια σε μια δημοσίευση στην πλατφόρμα Quora, όπου ένας χρήστης ρώτησε: «Είναι το Google ακρωνύμιο;». Η ερώτηση αυτή οδήγησε σε διάφορες θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος της εταιρείας. Η Google ιδρύθηκε από τους Sergey Brin και Larry Page το 1998, ενώ ήταν διδακτορικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Μια δημοφιλής αλλά λανθασμένη θεωρία υποστήριζε ότι το Google σημαίνει «Παγκόσμιος Οργανισμός Προσανατολισμένης Ομαδικής Γλώσσας της Γης». Ωστόσο, οι έξυπνοι χρήστες διευκρίνισαν ότι το όνομα δεν είναι ακρωνύμιο αλλά ένα παιχνίδι με τη λέξη «Googol». Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το googol είναι ο μαθηματικός όρος για το 10 σε δύναμη του 100 ή το 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά - ένας αφάνταστα μεγάλος αριθμός.

Ο όρος «googol» επινοήθηκε το 1920 από τον Milton Sirotta, τον εννιάχρονο ανιψιό του Αμερικανού μαθηματικού Edward Kasner, ο οποίος τον έκανε γνωστό το 1940 στο βιβλίο του «Mathematics and the Imagination». Το σκεπτικό του αγοριού ήταν ότι ένας τόσο γελοιωδώς μεγάλος αριθμός άξιζε ένα εξίσου ιδιόρρυθμο όνομα.

Όταν ο Larry Page και η ομάδα του έκαναν καταιγισμό ιδεών για το όνομα της εταιρείας, κάποιος πρότεινε το «Googol». Ο Page ζήτησε τότε από έναν φίλο του να ελέγξει αν το domain ήταν διαθέσιμο. Ωστόσο, ο φίλος το έγραψε λάθος ως «Google», το οποίο ο Page αποφάσισε ότι προτιμούσε. Έτσι, γεννήθηκε η Google Inc.

Στην ουσία, μία από τις ισχυρότερες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο ονομάστηκε μετά από ένα τυπογραφικό λάθος σε μια μπάρα αναζήτησης. Παρά την αρχική ανοησία, το όνομα Google έχει γίνει ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα, που απέχει πολύ από τα αρχικά πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί ο Brin και ο Page.

Πηγή: gazzetta 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση