ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στέλλα Κυριακίδου στο Digital Agenda: Εν αναμονή έγκρισης του εμβολίου για παιδιά 5-12 ετών

«Η ανάρρωση θα πρέπει να είναι ψηφιακή»

Για τη σημασία του εμβολιασμού αλλά και για την ανάκτηση της κοινωνίας μετά την πανδημία που θα πρέπει να είναι ψηφιακή, μίλησε ανάμεσα σε άλλα η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, στο Digital Agenda Cyprus Summit.

«Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, είναι περισσότερο από προφανές ότι η ανάρρωση θα πρέπει να είναι ψηφιακή, όχι μόνο για να βγούμε από την πανδημία αλλά και για να χτίσουμε μια πιο δυνατή και ανθεκτική κοινωνία για το μέλλον. Πρέπει μέσα από την πανδημία να δούμε πώς θα έχουμε τις νέες προσεγγίσεις ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα να διαχειριστούμε ίσως με έναν διαφορετικό τρόπο, κρίσεις υγείας και αυτό κάνουμε μέσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υποστήριξε η κα. Κυριακίδου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα. Κυριακίδου, δήλωσε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη σε όλες τις ηλικίες και δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου εφησυχασμός, ιδιαίτερα τώρα που αλλάζει η εποχή.

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει εμβόλια τα οποία θα είναι εξελιγμένα ανάλογα με τις μεταλλάξεις», σημείωσε.

Μάλιστα, η κ. Κυριακίδου είπε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), αναμένεται να προχωρήσει σε συστάσεις όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών από 5 έως 12 ετών υπό το πρίσμα της αξιολόγησης του φακέλου που έχει καταθέσει η Pfizer.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με συντονιστή τον κ. Λεωνίδα Φυλακτού, γενικό εκτελεστικό ιατρικό διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την επόμενη μέρα της πανδημίας, γιατί είναι εξαιρετικά δυναμική. «Αυτή την περίοδο η επικρατούσα μετάλλαξη είναι η ''Δ'', η οποία φαίνεται να είναι πολύ πιο μεταδοτική σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο στέλεχος από την αρχή της πανδημίας».

Η Δρ. Πανά υποστήριξε ακόμα πως είναι θέμα αμιγώς υγειονομικό αλλά και ηθικό να προστατεύσουμε τα παιδιά που δεν μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν διαμέσου εμβολιασμού των δικών μας ατόμων.

«H πρόληψη είναι καλύτερη από τις προσπάθειες θεραπείας»

Στο Digital Agenda Cyprus Summit βρέθηκε ο Dr. Hugh Montgomery. Ο διακεκριμένος επιστήμονας και γιατρός, καθηγητής εντατικολογίας στην Ιατρική Σχολή του University College London, που διευθύνει το Κέντρο Ανθρώπινης Υγείας και Απόδοσης, υπήρξε στην πρώτη γραμμή της περίθαλψης αυτών που νόσησαν από κορωνοϊό, συμβουλεύοντας παράλληλα φαρμακευτικές εταιρείες στην ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων για τον ιό.

Ο Dr. Hugh Montgomery αναφέρθηκε στα άτομα που είναι πιο πιθανόν να νοσήσουν βαριά με covid, όπως για παράδειγμα, οι παχύσαρκοι ή τα άτομα με διαβήτη, ενώ έκανε λόγο και για τον ρόλο που παίζει στην υγεία μας η προστασία του περιβάλλοντος. Όπως τόνισε, εμείς οι ίδιοι μπορεί να φέρουμε ασθένειες όπως ο covid στον εαυτό μας και παρόλο που ήμασταν εξαιρετικοί στην εξεύρεση τρόπων διαχείρισης του προβλήματος, η πρόληψη είναι καλύτερη από τις προσπάθειες θεραπείας.

Tech: Τελευταία Ενημέρωση