ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια ζωή σε μια ομάδα!

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Τον κύριο που εμφανίζεται δεξιά στη φωτό είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν τον ξέρετε. Ούτε και εμείς τον ξέραμε μέχρι προσφάτως.

Αφορμή για να πληροφορηθούμε τα του κυρίου ήταν η κλήρωση που έφερε τον Κεραυνό αντίπαλο με τη Δανέζικη ομάδα Bakken Bears, για την 1η αγωνιστική της α’ προκριματικής φάσης του Basketball Champions League. Ο αγώνας έγινε χθες στο «Κώστας Παπαέλληνας» και ο Κεραυνός έχασε με 95-86.

Ο εικονιζόμενος λέγεται Steffen Wich και βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 1997! Έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα με την ομάδα του να είναι κυρίαρχη στη Δανία. Επίσης πέρυσι έφτασε στην τετράδα του Fiba Europe Cup.Θεωρείται βαθύς γνώστης του αντικειμένου και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνεται. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη χώρα του.

Το εκπληκτικό είναι βεβαίως το ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στον ίδιο πάγκο για 22 χρόνια. Δεν το έχω ψάξει, αλλά πιθανό αυτήν τη στιγμή να είναι ο προπονητής με τη μακροβιότερη παραμονή σε πάγκο ομάδας στο όποιο άθλημα στις μέρες μας. Ο άνθρωπος έχει ριζώσει στον πάγκο. Γιατί όχι; Μια χαρά τα πάει. Στα καθ’ημάς αυτό δεν έχει γίνει ποτέ.

Η λέξη «υπομονή» απουσιάζει από το λεξικό των περισσότερων Κυπριακών (και ελλαδικών) συλλόγων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ όσων εργάζονται στο νησί μας να μην ολοκληρώνουν το έργο τους.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Αναφέρουμε -έτσι πρόχειρα - προπονητές με μακρόβια υπηρεσία σε πάγκους Κυπριακών ελληνικών ομάδων σε πάγκο ομαδικών αθλημάτων.

 Κύπρος: Ιβάν Γιοβάνοβιτς (ΑΠΟΕΛ 2008-13) Ντούσαν Μιτόσεβιτς (Ανόρθωση 1996-2001).

Ελλάδα: Ευγένιος Γκέραντ (ΟΦΗ 1985-2000) Ντούσαν Μπάγεβιτς (ΑΕΚ 1988-1996), Ζέλικο Ομπράντοβιτς (ΠΑΟ 1999-2012).

Βέβαια ο ορισμός του «μια ζωή σε μία ομάδα» είναι η περίπτωση του Γάλλου  Γκι Ρου (44 χρόνια – Οσέρ,1961-2005).

 

 

 

Hot Spot: Τελευταία Ενημέρωση

X