ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θα είναι η καταστροφή μας εάν πέσουμε κατηγορία»

«Στο τέλος θα χάσουμε και τους νεαρούς που έχουμε», τονίζει ο Σταύρος Παπαδόπουλος

Την δική του άποψη για την κατάσταση στην Εθνική μας ομάδας, εξέφρασε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι»:

«Είναι αρνητικό, δεδομένου των αντιπάλων. Αν ήταν κανονικός όμιλος, θα έλεγα ότι είναι λογικό να βρισκόμασταν εκεί, διότι σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα χρόνια εκεί ήμασταν. Είναι κάτι που μας στενοχωρεί, διότι δεν διανοούμουν ποτέ ότι θα χάσω από ένα Λουξεμβούργο. Και ομάδες τέτοιου βεληνεκούς. Τώρα, τι πρέπει να γίνει είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που βρίσκονται κοντά στην Εθνική. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ», είπε αρχικά και συνεχίζοντας συμπλήρωσε: 

«Στο χθεσινό παιχνίδι δεν είναι θέμα ανανέωσης. Με αυτούς που παίξαμε στο Λουξεμβούργο δεν δικαιολογούμαστε να χάσουμε. Το κριτήριο δεν είναι αυτό, αλλά είναι η εικόνα που βγάζουμε αυτή την στιγμή. Εκείνο που μετρά είναι γιατί δείξαμε αυτή την εικόνα και ο προβληματισμός εκεί θα πρέπει να εστιαστούμε. Διότι, με το Λουξεμβούργο αγωνίστηκαν αρκετοί από τους έμπειρους που έχουμε, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν».

Για το τι φταίει: «Αν εξαιρέσουμε εκτός από δύο φορές που διεκδικήσαμε κάτι, πάντα ήμασταν τελευταίοι ή προτελευταίοι. Ποιος μας έδωσε αυτό το δικαίωμα να πιστεύουμε θεωρούμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και να βάζουμε τον πήχη ψηλά. Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε. Βάζουμε την πίεση και ενώ ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να προκριθούμε. Και μετά έρχεται η απογοήτευση και η μία ήττα φέρνει την άλλη. Προκαλώ τον οποιοδήποτε, πάντα η Εθνική μας ήταν τελευταία η προτελευταία, αν εξαιρέσουμε δύο φορές».

Για τα νέα παιδιά: «Η στεναχώρια μου είναι που απογοητεύουμε αυτά τα παιδιά, που είναι ταλέντα και στο τέλος θα τους χάσουμε κι αυτούς. Δεν έχουμε την δύναμη να κτυπήσουμε προκρίσεις αυτή την στιγμή. Αυτό θα γίνει με το χρόνο και την δουλειά»

Αν υποβιβαστεί η Εθνική μας: «Θα είναι η καταστροφή μας εάν υποβιβαστούμε με αυτές τις ομάδες στον όμιλο μας. Το ζητούμε είναι
να προσγειωθούμε και να βάζουμε τον πήχη σωστά. Θέλεις σιγά, σιγά και θα έρθουν οι καλύτερες μέρες. Θέλει μέθοδο και υπομονή. Υπάρχει απογοήτευση. Απογοητεύτηκα και εγώ που είμαι κοντά στην Εθνική, αλλά θα πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά τα δεδομένα».

Εάν θα πρέπει να στηριχθεί ο Βάλεμ: «Να στηρίξουμε μέχρι ώσπου πάει. Εάν η Εθνική μας υποβιβαστεί, τι να στηρίξω; Να τον στηρίξω αν με κρατήσει εκεί. Προς το παρών δεν μου έχει δείξει τίποτα. Αν στο τέλος καταφέρει να μας δείξει κάτι, πάρουμε κάποιους βαθμούς και μείνουμε κατηγορία, να το στηρίξω. Να δώσουμε χρόνο στο μοντέλο που μας έφερε. Εάν όμως υποβιβαστούμε πώς να στηρίξω αυτό το μοντέλο που μας έφερε».

 

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση