ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κύπρος: Τριπλές υποχρεώσεις Οκτώβρη και Νοέμβρη

Η UEFA έδωσε την ευκαιρία, η ΚΟΠ την αξιοποιεί

Στην απόφαση όπως αξιοποιηθεί το παράθυρο που έδωσε η UEFA στις ομοσπονδίες να δώσουν τρεις και όχι δυο αγώνες στα παράθυρα των Εθνικών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2020 προχώρησε η ΚΟΠ.

Ο ένας αντίπαλος, για τον Νοέμβριο, έγινε γνωστός μέσω ανακοίνωσης της ΕΠΟ για φιλικό στην Ελλάδα, ενώ για τον Οκτώβρη η πρόθεση είναι να φιλοξενήσουμε εμείς ομάδα στο ΓΣΠ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έγινε, θα δοθούν δυο φιλικές αναμετρήσεις το διάστημα εκείνο, μαζί με τους δυο επίσημους αγώνες για το Nations League. Ο ένας αντίπαλος, για τον Νοέμβριο, έγινε γνωστός μέσω ανακοίνωσης της ΕΠΟ για φιλικό στην Ελλάδα, ενώ για τον Οκτώβρη η πρόθεση είναι να φιλοξενήσουμε εμείς ομάδα στο ΓΣΠ και ήδη είναι σε επαφές με άλλες ομοσπονδίες η ΚΟΠ. Μέχρι τη Δευτέρα(13/7) θα προκύψει η ανακοίνωση για τον αντίπαλο. Σημειώνεται πως δεν είναι η Σουηδία που θα παίζαμε τον Μάρτιο και ακυρώθηκε λόγω Κορωνοϊού.

Στο «μηδέν» από το Νοέμβριο

Οι εθνικές ομάδες δέχθηκαν πολύ μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, καθώς οι αποφάσεις για lockdown προέκυψαν αμέσως πριν το παράθυρο του Μαρτίου και προκάλεσαν την ακύρωση και αυτού του Ιουνίου. Δηλαδή, οι διεθνείς παίκτες έχουν να δώσουν αγώνα από το Νοέμβριο του 2019! Το χαμένο έδαφος είναι μεγάλο και για μας ακόμα πιο μεγάλο αφού αλλάξαμε και προπονητή, με τον κ. Βάλεμ να μην έχει ντεμπουτάρει ακόμα. Έτσι θα έχει ευκαιρία για οκτώ ματς σε ένα τρίμηνο ώστε να πάρουμε και εμείς γεύση από τη δουλειά του και αυτός από το υλικό.

Με άλλο ρόστερ αν θέλει ο Βάλεμ

Σημειώνεται πως για τα επίσημα ματς του Nations League υπάρχει η λίστα με τους 23 παίκτες που δικαιούσαι να δηλώσεις, όμως μπορεί στα φιλικά να πάρεις κι άλλους μαζί. Κάτι που δίνει την ευκαιρία στον προπονητή να μη βαρυφορτώσει παίκτες που πιθανόν να παίζουν σερί και με τις ομάδες τους αλλά και να δει και άλλους.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το φιλικό με Κύπρο:

«Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων για διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής Ανδρών, με αντιπάλους την Εθνική Αυστρίας στις 7 Οκτωβρίου 2020 στην πόλη Κλάγκενφουρτ και την Εθνική Κύπρου στις 11 Νοεμβρίου 2020 στην Ελλάδα, σε έδρα που θα οριστεί αργότερα.»

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

Σαν έτοιμος από καιρό...

Σαν έτοιμος από καιρό...

Η ιστορία του Έκτορα Κυπριανού πριν κληθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για πρώτη φορά
Χάρης Χαρίτωνος
 |  ΕΘΝΙΚΗ