Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στα προκριματικά του EURO Κ-21, η Εθνική Ελπίδων γυρίζει σελίδα και επικεντρώνεται στο χτίσιμο της επόμενης ημέρας.
Η προετοιμασία για τον νέο κύκλο διοργανώσεων είχε δρομολογηθεί από τις πρόσφατες αναμετρήσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάριος Νικολάου, χρησιμοποίησε αρκετά νεαρά πρόσωπα που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο επόμενο τουρνουά, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για τη νέα ομάδα.
«Ήταν μια φάση όπου με βάση την κατάταξη που είχε διαμορφωθεί στον όμιλο μας είχαμε τρία παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτό τον προκριματικό κύκλο. Μέσα από τους τελευταίους μας τρεις αγώνες, δώσαμε βάση με σκοπό την προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση και διαχειριστήκαμε ανάλογα το κάθε παιχνίδι και δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε πολλά παιδιά μικρότερης ηλικίας.
Ακολουθούν δύο φιλικά παιχνίδια μέσα στο Νοέμβριο στην Κύπρο και θα είναι ευκαιρία για να δούμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση για να σχηματίσουμε και καλύτερη άποψη», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Μάριος Νικολάου.
Στο φινάλε της προκριματικής φάσης με το Σαν Μαρίνο η Εθνική μας επικράτησε με 2-0 στη Λάρνακα και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο με απολογισμό έξι βαθμούς. Ένας όμιλος που βρήκε την Ισπανία (περνά στην τελική φάση) στην κορυφή και δεύτερη τη Φινλανδία που θα παίξει στα play-off.
«Ολοκληρώσαμε νικηφόρα την προκριματική φάση βλέποντας ξανά αρκετά νέα παιδιά. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα αν είχαμε περισσότερη συγκέντρωση σε κάποια χρονικά διαστήματα. Κρατάμε τη νίκη και συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέχρι να έρθουν οι επόμενες υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο Μάριος Νικολάου.
Σημειώνεται ότι η τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί από Σερβία και Αλβανία και η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου.
Η Εθνική μας θα επιστρέψει σε ρυθμούς δράσης στις 9 Νοεμβρίου όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη διακοπή λόγω ημερομηνιών UEFA για διεθνείς αγώνες.
Γίνεται προσπάθεια για να διευθετηθούν δύο φιλικά παιχνίδια στην Κύπρο μέσα στο διάστημα των διεθνών ημερομηνιών και σύντομα θα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι μας.




























