ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έντονες πιέσεις για να διακοπεί το πρωτάθλημα

Πιέσεις και στην Κυβέρνηση για να πάρει την απόφαση

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Το παρασκήνιο εδώ και μέρες έχει πάρει φωτιά αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων δεν επιθυμεί την συνέχιση του πρωταθλήματος για λόγους κυρίως οικονομικούς και όχι μόνο.

Επί τούτου, το «κίνημα» των ομάδων όπως σας γράψαμε μόλις χθες (δες εδώ), όχι μόνο πατάει στο προηγούμενο της Ολλανδίας, αλλά ξεκίνησε ήδη να ασκεί πίεση σε όλους τους αρμόδιους φορείς για να διακοπεί το φετινό πρωτάθλημα, κατοχυρώνοντας την εν λόγω εξέλιξη μέσα από κυβερνητική απόφαση αλά Ολλανδίας.

Ο παρασκηνιακός πόλεμος που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες- ώρες, ολοένα και φουντώνει αφού την ερχόμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση, θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων και των κανόνων που θα διέπουν την ζωή μας μόλις βγούμε από την καραντίνα.

Εάν οι κυβερνώντες πάρουν μια τέτοια απόφαση με τη σύμφωνη πάντα γνώμη της επιστημονικής της ομάδας,  τότε η ΟΥΕΦΑ δεν έχει κάποια δικαιοδοσία για να την ανατρέψει, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρέμβει στις κυβερνητικές αποφάσεις του εκάστοτε Κράτους. Αντιθέτως, διατηρεί την εξουσία της ως προς το ποιες ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που δεν πρόκειται να αποκαλύψει στη σημερινή διάσκεψη της για ευνόητους λόγους.

Συνεπώς το ζουμί της υπόθεσης, βρίσκεται στις 28 του Απρίλη οπότε και θα παρακαθίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίσει τον τρόπο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα.

Εξ όσων μάλιστα έχουμε μάθει, το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά ως προς την αύξηση των ομάδων. Αφού αρχικά, απορρίφθηκε το σενάριο να γίνουν οι ομάδες 16 (!!), πλέον όμως συζητιέται και μάλιστα πολύ έντονα ν’ αυξηθούν οι ομάδες σε 14.

Πάνω σ’ αυτό το πλάνο, οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει συμμαχίες για να συμπληρωθεί μέσω θεσμικών διαδικασιών ο αριθμός των ψήφων που θα επιτρέπει να περάσει η απόφαση για αύξηση των ομάδων σε 14.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρήστος Ζαβός

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X