ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Υποσχέσεις για το μέλλον

Νικηφόρο ξεκίνημα με θετικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία που θέλουν διόρθωση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Αυτό που μετρούσε χθες για την Ομόνοια ήταν να εισέλθει στο πρωτάθλημα με νίκη. Κλισεδιάρικη η εισαγωγή, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Η νίκη έχει τη μεγαλύτερη σημασία ιδιαίτερα αν πρόκειται για ματς πρεμιέρας.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» (0-2) από το Μακάρειο, απέναντι στη Δόξα και έστειλαν μήνυμα προοπτικής για τη συνέχεια. Συνέχισαν να πράττουν αυτό που έπραξαν και στα φιλικά της προετοιμασίας, όπου παρουσίαζαν σταδιακή βελτίωση.

Οι νεοφερμένοι (υπήρχαν οκτώ νέα πρόσωπα στην 11αδα σε σχέση με πέρσι), βλέποντας τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο πήραν μια καλή γεύση των ευθυνών τους

Έχει επίσης σημασία στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών η νίκη. Τα θετικά αποτελέσματα κτίζουν ψυχολογία και δυναμική.

Η ομάδα, όπως και στα φιλικά υποστήριξε με ευλάβεια το πλάνο της και έφερε σε αίσιο πέρας την αποστολή της, λειτουργήσασα θετικά στο πρώτο μέρος όπου εκδήλωσε αξιόλογες και γρήγορες επιθέσεις .

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ματ και Ερικ σε Αγγλογαλλικό στυλ

Ένα άλλο θετικότατο στοιχείο που κρατάει η Ομόνοια από το ματς, είναι το γκολ του Ματ Ντάρμπισαιαρ. Ο Άγγλος σκόραρε για πεντηκοστή φορά στο πρωτάθλημα  και πρώτη μετά τις 16.3.19! Το γκολ που πανηγύρισε έντονα, του ανεβάζει τη ψυχολογία.

Ο Φράνσις Ουζόχο, γέμισε και πάλι την εστία του και ενέπνεε ασφάλεια στην ομάδα.

Οι νεοφερμένοι (υπήρχαν οκτώ νέα πρόσωπα στην 11αδα σε σχέση με πέρσι), βλέποντας τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο πήραν μια καλή γεύση των ευθυνών τους.

Επαναποδείχθηκε η ποιότητα παικτών που όταν είναι εκατό τοις εκατό έτοιμοι, θα δώσουν πολύ περισσότερα. Αναφερόμαστε στους Ερικ Μποτεάκ, Μίκαελ Ορτέγα και Γιαν Λέσιακς.

Το χθεσινό αρνητικό στην Ομόνοια ήταν η εικόνα στην επανάληψη, Η Δόξα κατάφερε να κερδίσει τις περισσότερες μάχες στο χώρο του κέντρου και να απειλήσει. Δεν υπήρχε επίσης αποτελεσματικό πρέσινγκ από τα χαφ, όταν ο αντίπαλος είχε τη μπάλα στην κατοχή του. Αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να περιοριστεί κατά πολύ.

Εντός των ημερών αναμένονται εξελίξεις στο θέμα απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Ο μήνας έχει 25.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X