ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Η μόνη επιλογή

Η συνεχής βελτίωση της απόδοσης

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Με πέντε αγωνιστικές συμπληρωθείσες στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας η Ομόνοια βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες, 11 γκολ υπέρ, 6 κατά και 9 βαθμούς στο ενεργητικό, ούσα δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Το δείγμα είναι περιορισμένο αλλά υπό τις περιστάσεις (βαθμός δυσκολίας προγράμματος) κρίνεται θετικό. Επιθετικά η ομάδα έχει καλή συγκομιδή (11 γκολ) αλλά αμυντικά τα 6 γκολ σε 5 παιχνίδια δεν ταιριάζουν σε ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Το ξανάλεμε. Η εικόνα κλίνει προς τη θετικότητα μέχρι στιγμής. Καλό είναι όταν έρχονται θετικά αποτελέσματα να τα χαίρονται οι «πράσινοι», αλλά να μην πιστεύουν κιόλας ότι λύθηκαν τα προβλήματα τους.

Στη λογική των υποθέσεων θα μπορούσε η Ομόνοια να ήταν και ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, αν δεν δεχόταν γκολ από την Καρμιώτισσα στις καθυστερήσεις και πάει λέγοντας. Κάτι τέτοιες σκέψεις όμως δεν οδηγούν πουθενά. Εκείνο που μετρά είναι η προσγείωση στην πραγματικότητα.

Είναι δεδομένο ότι τίποτα δεν κρίνεται σε πέντε ματς όταν μιλάμε για μαραθώνιο πρωταθλήματος. Η Ομόνοια δεν έχει άλλη επιλογή από την αέναη μάχη για την βελτίωση και την ενίσχυση της αγωνιστικής δυναμικής της ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι το πρωτάθλημα, ή τουλάχιστον ενός στόχου που είναι άξιος αναφοράς.

Η βελτίωση και η ενίσχυση της δυναμικής της θα πρέπει να είναι τέτοια που να της επιτρέπει να έχει μια σταθερότητα στην απόδοση της και να ανταποκρίνεται στις πιο δύσκολες, και πιο απαιτητικές αγωνιστικές συνθήκες που θα τεθούν στο διάβα της

Η Ομόνοια στο αυριανό εκτός έδρας ματς με τη Δόξα στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος θέλει επάνοδο στις νίκες. Τίποτα λιγότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση