ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Ο Λοίζου, ο αντί- Λοίζου και ο Μασούρας

Ο καημός για έναν ακόμη Σεμέδο και το ερωτηματικό με τη θέση του δεξιού μπακ

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Από το καλοκαίρι του 21’ όποτε και ο «Λαός» έκανε τα μπάνια του ως πρωταθλητής, μέχρι και φέτος, δεν υπήρξε μεταγραφική περίοδος που να μην φορέθηκε το «άρωμα Λοίζου» στο ρεπορτάζ της ομάδας.

«Πούλα τον», «μην τον πουλήσεις», «ρε θα μείνει», «ρε θα φύγει», «ρε αυτός είναι ο κύπριος Ντιμπαλά», « δεν θα παίξει μπάλα γιατί δεν έχει μυαλό»… η περίπτωση του Λούη, ανέκαθεν προκαλούσε ανακατωσούρα στην πράσινη κοινωνία που προσέγγιζε το όλο θέμα, με ποικίλους έως και ακραίους τρόπους.

Άμα σ’ όλα αυτά, προσθέσεις και τα δεκάδες δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν κυρίως με τους Big 4 της Ελλάδας, ο Λοίζου ήταν πάντοτε ανάμεσα στα πιο hot θέματα του ρεπορτάζ.

Πλέον τα δεδομένα, έχουν διαφοροποιηθεί. Το συναίσθημα έχει πάει στην άκρη και η κάθε μεριά έχει τραβήξει τον δρόμο της.

Ο «Λαός» αποδέχθηκε ότι μικρός δεν θα στεριώσει, η διοίκηση σταμάτησε να ελπίζει και ο ίδιος έχει λάβει αμετάκλητα την απόφαση να παίξει μπάλα εκτός Κύπρου.

Ο 21χρονος πια εξτρέμ, επιστρέφοντας από την Χέρενφεν ξεκαθάρισε στους ιθύνοντες ότι δεν έχει καμία διάθεση να μείνει στην Κύπρο.

Από τη μεριά της η διοίκηση Παπασταύρου, φαίνεται να συναίνεσε σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φτάνει να λάβει μια καλή πρόταση για να παραχωρήσει τα δικαίωμα του, τα οποία κατέχει βάσει συμβολαίου, μέχρι το 2027.

Να έρθει πάντως πρόταση όπως αυτή των Βέλγων πριν από τρία χρόνια, ούτε με σφαίρες.

Σε τούτη τη φάση, αν η μεριά του παίκτη καταφέρει να ακουμπήσει στο γραφείο του προέδρου, ντιλ που πλησιάζει το εκατομμύριο, μετά ευκολίας θα κουνήσει μαντήλι.

Έχουν πάντως να λένε ότι εκείνη η πρόταση των Βέλγων, στιγμάτισε και τις δύο μεριές.

Ο Λοίζου από τότε «κρύωσε» και πεισμάτωσε να αποχωρήσει, ενώ ο Παπασταύρου, μη λαμβάνοντας τα 2,5 εκ των Βέλγων έλαβε ένα καλό μάθημα για το τι εστί ποδοσφαιρική μπίζινα.

Όπως και να έχει, η απόφαση του Λοίζου να αποχωρήσει, αφήνει την ομάδα χωρίς ένα πρωτοκλασάτο κύπριο και με μείον έναν εξτρέμ.

Συνάμα μεγαλώνει την ανάγκη να βρεθεί ο Σεμέδο, της δεξιάς μεριάς. Ένας τέτοιος δεν απέδειξε ότι είναι ο Σίμιτς, ο οποίος λογίζεται στις λύσεις για τα εξτρέμ.

Στο πλάνο του προγραμματισμού, υπάρχει το πλάνο για αντί-Λοίζου ή αν προτιμάτε, του δεξιού Σεμέδο.

Από κει και πέρα, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πλαισιωθεί το κουαρτέτο των ακραίων επιθετικών.

Θέση στον Κατάλογο Α’ για έναν ακόμη καθαρό εξτρέμ δύσκολα θ’ ανοίξει.

Καλά, καλά η ομάδα αν αφαιρέσεις τους Κασαμά, Φράνσον και τον τραυματία Μπεζούς έχει δεκατρείς θέσεις και δεν έχει ακόμη αποκτηθεί αμυντικό χαφ, επιθετικός μέσος, ο εξτρέμ και ο αντί- Μίλετιτς.

Κάπου σ’ αυτό το σημείο μπαίνει σφήνα και το ερώτημα που θέσαμε όταν αποκαλύπταμε , το κλείσιμο της μεταγραφής του Μασούρα ( δες εδώ).

«Προορίζεται ως ο βασικός δεξιός μπακ… ή που θα παν να πάρουν ένα ακόμη;».
Αν είναι πάντως να εγγράψουν έναν ακόμη παίκτη για τη θέση του δεξιού μπακ, τότε το σενάριο ν’ αποκτηθεί ένας ακόμη εξτρέμ καταλόγου Α’, μοιάζει ανέφικτο.

Αν ο τέταρτος εξτρέμ, θα είναι ο Οζλέρ, ή θα προωθείται ο Μασούρας στην επίθεση ή κατ’ ανάγκη ο Εβάντρο που αποκτήθηκε ως box to box, θα δείξει.

Αν θα ψάξουν να βρουν έναν νέο Αλιούμ (γιατί αποχώρησε αυτός;), ο Αναστασίου ξέρει, ο Νταμπράουσκας που δεν ήρθε ακόμη Κύπρο και ο Παπασταύρου.

Έχει πάντως μπόλικο ψωμί και τούτο το καλοκαίρι.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση