ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μιχαηλίδης: «Δεν είχα δυνατά επιχειρήματα για να μεταπείσω τον Υπουργό»

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναστολή των εργασιών στο Κολόσσι

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη νέα τάξη πραγμάτων που υπάρχει λόγω της πανδημίας: «Συνεδριάζουμε ανελλιπώς και συνεχίσουμε τη δραστηριότητα μας με το νέο φρούτο της εποχής, με την τηλεδιάσκεψη. Κάνουμε κάθε βδομάδα τις συνεδρίες μας και βλέπουμε όλα τα θέμα. Στις τελευταίες δυο συνεδρίες είχαμε το ζήτημα των αθλητών που έχουν κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Σε συνεννόηση με την ΚΟΕ είχαμε επαφή με όλους τους αθλητές της υψηλής επίδοσης και καταγράψαμε τι χρειάζεται για την προπόνηση τους στο σπίτι και ένας σημαντικός αριθμός έχει πάρει εκείνα που χρειάζεται για να προπονείται στο σπίτι. Αυτές τις στιγμές επικοινωνούμε με όλους για να μπορούν να γυμνάζονται απρόσκοπτα από το σπίτι. Επιπρόσθετα, συνεχίζουμε στον οργανισμό να δουλεύουμε με προσωπικό ασφαλείας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις δραστηριότητες του Οργανισμού ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι, μόλις περάσει αυτό το κακό να μην χρειαστούμε πολύ χρόνο για να επανέλθουμε σε κανονική ροή».

Για τις αναστολές των εργασιών στο υπό ανέγερση γήπεδο της Λεμεσού: «Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Μεταφορών να μελετήσει με τους συνεργάτες του τα θέματα της αναστολής των έργων εκτός από τα έργα δημοσίας ωφελείας. Μίλησα μαζί του και αποφάσισε να ανασταλούν και τα έργα στο Κολόσσι. Δεν είχα δυνατά επιχειρήματα για να τον μεταπείσω. Εδώ χάνονται ζωές καθημερινά και εμείς να τρέχουμε για άλλα θέματα. Παρακολουθούμε στενά αυτό το θέμα και με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Αν υπάρξει κάποια χαλάρωση για κάποιο λόγο θα το δουν το θέμα εκεί στο Υπουργείο Μεταφορών για να μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για το θέμα των προπονήσεων: «Το θέμα των προπονήσεων πάει χέρι-χέρι με τα μέτρα. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας. Μιλούμε 2-3 φορές τη βδομάδα με τον Υπουργό Παιδείας. Παρακολουθούμε και τι γίνεται στο εξωτερικό. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή τη πειθαρχία που δείχνουν οι Κύπριοι και να χαλαρώσουν κάπως τα μέτρα και να μπορέσουμε να έχουμε χαλάρωση και αυτό το θέμα».

Για τις πληροφορίες βγαίνουν ότι θα αρχίσουν οι προπονήσεις 27 Απριλίου: «Δεν το έχω ακούσει αυτό, ούτε επικοινώνησε κανένας μαζί μας για να ζητήσει τη γνώμη μας».

Αν θα φτιαχτεί νέο πρωτόκολλο με βάση τα νέα δεδομένα: «Έχουμε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο για αυτή την περίοδο των περιορισμών. Το τμήμα δελτίων υγείας είναι ανοιχτό. Εκείνες οι ελάχιστες περιπτώσεις που έρχονται για δελτία υγείας γίνονται βάσει πρωτοκόλλων. Η Υπηρεσία θα ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο για τη μετά μέτρων εποχή, με τα μέτρά υγιεινής, την προφύλαξη κτλπ».

Για την οικονομική κρίση στον αθλητισμό: «Θα έχουμε μια σοβαρή ύφεση. Είναι εποχή κρίσης κακά τα ψέματα. Και ο αθλητισμός θα περάσει αυτή την κρίση, είναι δεδομένο. Είναι μια περίοδος πάρα πολύ κρίσιμη κυρίως για τη δημόσια υγεία αλλά και για την οικονομία. Είναι μια περίοδος που όλοι θα χάσουμε από κάτι. Αν αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την αρχή και την αποδεχτούμε νομίζω ότι θα τα βρούμε και θα προχωρήσουμε». 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X