ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΟΠ: Με ξένους από την αρχή

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία

Ανοικτή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό ποδόσφαιρο πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση στη Λάρνακα μεταξύ της ηγεσίας της ΚΟΠ και Προέδρων ή Εκπροσώπων Σωματείων Α’ Κατηγορίας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας πρότεινε τη δημιουργία μιας επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των Σωματείων η οποία θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα στην παρουσία εκπροσώπων της ΚΟΠ και θα διαμορφώνει προτάσεις και εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Όπως αποφασίστηκε, την επιτροπή θα αποτελούν οι Προέδροι της ΑΕΚ, του Απόλλωνα, του ΑΠΟΕΛ, του Εθνικού Άχνας και της Ομόνοιας. Μεταξύ άλλων, θα γίνει προσπάθεια από την Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, για εξεύρεση κοινών χορηγών με ενοποιημένα χορηγικά πακέτα για όλες τις ομάδες, με στόχο την αύξηση των εσόδων των ομάδων.

Ο κ. Κούμας ανέφερε επίσης πως θα γίνει προσπάθεια για παραμονή του Μίλοραντ Μάζιτς στην Προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας για ακόμη ένα χρόνο.

Τόνισε επίσης πως, πρόθεση είναι να έχουμε ξένους διαιτητές από το ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής χρονιάς σε  κάποιους αγώνες, προκειμένου να βοηθηθούν οι νέοι Κύπριοι διαιτητές.

Επιπλέον,  έγινε συζήτηση για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και το πρόστιμο που επιβάλλεται στις ομάδες όταν δεν χρησιμοποιούν δύο τουλάχιστον Κύπριους στην εντεκάδα τους. Η άποψη που εκφράστηκε από Προέδρους Σωματείων είναι πως πρέπει να γίνει ένα μικτό σχέδιο με επιβολή προστίμου αλλά και επιβράβευσης για την χρησιμοποίηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

Θα γίνει σχετική μελέτη από την Ομοσπονδία και θα ακολουθήσει συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Συζητήθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων,  το ύψος των ποινών που επιβάλλονται από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ και τις εκθέσεις των Παρατηρητών.

Σε σχέση με το θέμα που τέθηκε για την εμπλοκή επενδυτών από το εξωτερικό σε Κυπριακές ομάδες, ο  Πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε πως από πλευράς της Ομοσπονδίας, γίνονται όλες οι διαδικασίες που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της για έλεγχο όλων όσων εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο μας.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση