ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φάκελος Παναγή: «Εκκωφαντική σιωπή…»

To 24 sports απαιτεί την πλήρη εξυγίανση της υπόθεσης στημένων αγώνων

24sports team

info@24sports.com.cy

Αρχικά θα πρέπει ν’ απολογηθούμε για το γεγονός ότι η ιστοσελίδα μας δεν κάλυψε ως ώφειλε, τη δικάσιμο ακολουθία της 15ης Οκτωβρίου που σχετίζεται με τους στημένους αγώνες στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Το λάθος είναι αποκλειστικά δικό μας και επί τούτου αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν έχει καμία σχέση με την ειλικρινή επιθυμία μας και απαίτηση να ριχθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση πρωτόγνωρη για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νησιού.

Μετά σιγουριάς, το 24sports.com.cy δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην «εκκωφαντική σιωπή» που παρατηρείται τόσο από τη μεριά των εμπλεκομένων όσο και της μεγάλης πλειοψηφίας των υπόλοιπων Μέσων.

Θέλουμε επίσης να κάνουμε ξεκάθαρή την απόφαση μας, να μην αποκρύψουμε οτιδήποτε, που σχετίζεται με την υπόθεση.

Επιπλέον αυτό που μετά σιγουριάς επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι η ιστοσελίδα μας δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην «εκκωφαντική σιωπή», που υπάρχει γύρω από την υπόθεση στημένων αγώνων.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα, κατανοώντας παράλληλα μέχρι που μπορεί να φτάσει το χέρι μας, εκφράζουμε τον απόλυτο σεβασμό μας προς τη δικαστική εξουσία και την διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ως γνωστό, η υπόθεση στημένων αγώνων προέκυψε μετά τις καταγγελίες του πρώην διεθνή διαιτητή, Μάριου Παναγή το 2014, ο οποίος παρουσιάστηκε στη δίκη της περασμένης Τρίτης ως μάρτυρας κατηγορίας.

Κατηγορούμενος είναι ο Μιχάλης Αργυρού. Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών κατηγορείται για αδικήματα που αφορούν διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, δηλαδή της αποδοχής ωφελήματος με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά.

Η υπόθεση σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το παιγνίδι Παραλίμνι- Άρης το οποίο διεξάχθηκε στις 22 Απριλίου του 2012 και στο οποίο επικράτησε η Ένωση με 1-0.

Με βάση τις καταγγελίες του Μάριου Παναγή, ο Μιχάλης Αργυρού μετά από επιθυμία του τότε αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, μεσολάβησε προκειμένου να οριστεί διαιτητής για το συγκεκριμένο παιγνίδι ο οποίος θα έχει ως προτεραιότητα την εύνοια της ΈΝΠ.

Αρχικά όπως ισχυρίζεται ο μάρτυρας κατηγορίας, αποτάθηκαν στον ίδιο ο οποίος αρνήθηκε και μετέπειτα ανέθεσαν τον αγώνα στο Βασίλη Δημητρίου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε στο εν λόγω παιγνίδι, αποδείχθηκε ότι όντως τα διαιτητικά λάθη ήταν πολλά και φαίνεται να ευνόησαν την ΕΝΠ η οποία επικράτησε με 1-0 χάρη σε πέναλτι, στη φάση του οποίου αποβλήθηκε ο τότε ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Βασιλείου.

Μετά τις καταγγελίες Παναγή το 2014, η αστυνομία στις 5 Ιανουαρίου το 2015, προχώρησε στην σύλληψη του Μιχάλη Αργυρού για τον οποίο το Επαρχιακό Δικαστήριο διέταξε την τριήμερη κράτηση του.

Η υπόθεση ως γνωστό βρίσκεται πια στο δικαστήριο και αναμένουμε την οριστική απόφαση.
Είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια σοβαρή υπόθεση υποβαθμίζεται από την πλειοψηφία των Μέσων, αγνοώντας παντελώς τη σημασία της.

Αυτό φυσικά δεν είναι δική μας δουλειά, ούτε και έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ορίζουμε την ειδησεογραφία των υπόλοιπων.

Επίσης, εύλογη απορία που μοιραζόμαστε οι συντάκτες της ιστοσελίδας μας, είναι η απόφαση της ΚΟΠ να ορίσει με ανακοίνωση της την 26η Σεπτεμβρίου 2019, τον κατηγορούμενο Μιχάλη Αργυρού, ως έναν από τους οκτώ εκπαιδευτές του VAR στην Κύπρο!!!

Απόφαση που σίγουρα προκαλεί αφού ο κύριος Αργυρού είναι κατηγορούμενος σε μια υπόθεση που παραμένει εκκρεμή στο δικαστήριο και ορίζεται θεσμικά ως ένα άτομο που θα εκπαιδεύσει άτομα με αντικείμενο τη διαιτησία.

Θέλουμε για μια φορά ακόμη να διαβεβαιώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας ως οφείλει, θα παρακολουθεί από κοντά όλα τα δρώμενα που σχετίζονται με την υπόθεση και θα παρεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Μετά σιγουριάς, το 24sports.com.cy δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην «εκκωφαντική σιωπή» που παρατηρείται τόσο από τη μεριά των εμπλεκομένων όσο και της μεγάλης πλειοψηφίας των υπόλοιπων Μέσων.

 

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X