ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΓΣΠ vs Γήπεδο Λεμεσού σημειώσατε διπλό (κόστος αγώνα)

Σημαντική η διαφορά στο κόστος αγώνα ανάμεσα στα δυο θεωρητικά καλύτερα γήπεδα της Κύπρου

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και των τριών ομάδων της Λεμεσού (ΑΕΛ, Απόλλων, Άρης) σε σχέση με τη χρήση του νέου γηπέδου. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ υπάρχει τρία καίρια σημεία στα οποία διαφωνούν οι δυο πλευρές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η συμφωνία να βρίσκεται στον αέρα.

Μεταξύ των τριών σημείων είναι το κόστος του ενοικίου αλλά και της συντήρησης του γηπέδου, που όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, με δεδομένο πως οι ομάδες θα δίνουν 400 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ως ενοίκιο και συνάμα θα χρειάζονται περίπου 1 εκατομμύριο για συντήρηση, τότε το κόστος ανά αγώνα θα ανέρχεται περίπου στις 25 χιλιάδες (δες εδώ). Ο δε πρόεδρος του Άρη, Λύσανδρος Λυσάνδρου, θεωρεί πως η εκτίμηση του Ανδρέα Σοφοκλέους είναι κάπως συντηρητική καθώς το κόστος ανά αγώνα μπορεί να φθάσει μέχρι και τις 35 χιλιάδες (δες εδώ) αναλόγως του αγώνα.

Με δεδομένο πως το κόστος αυτό μοιάζει ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που αναφέρουν με κάθε ευκαιρία οι τρεις ομάδες της Λεμεσού, μια σύγκριση με το κόστος χρήσης του ΓΣΠ, ασφαλώς και έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το καλύτερο γήπεδο της Κύπρου τη δεδομένη στιγμή, ικανό να φιλοξενήσει μέχρι και ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα απ’ το γήπεδο της Λεμεσού, και το οποίο συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις της UEFA.

Με τις υπάρχουσες συμφωνίες που έχει το ΓΣΠ με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια οι δυο ομάδες πληρώνουν περίπου 20 χιλιάδες ευρώ ανά παιχνίδι. Η τιμή δεν είναι σταθερή καθώς αναλόγως του παιχνιδιού υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες (stewards, ασφάλειας κλπ) όμως σε καμιά περίπτωση το ποσό δεν ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρών. Αν δε μιλήσουμε για τη συμφωνία του Ολυμπιακού τότε το κόστος ανά αγώνα μειώνεται στο ήμισυ.

Ως εκ τούτου απ’ τη σύγκριση των δυο καλύτερων γηπέδων που θα υπάρχουν στη χώρα μας προκύπτει μια σημαντική διαφορά η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ του 50% και του 75%. Όπως γίνεται αντιληπτό, εφόσον δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στους όρους της συμφωνίας όσο αφορά το κόστος που θα επωμιστούν τα σωματεία της Λεμεσού, το νέο γήπεδο στο Κολόσσι θα είναι μακράν το πιο πολυέξοδο στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση