ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Βουλή για το Γήπεδο της Λεμεσού

Στο επίκεντρο το θέμα της υπογραφής σύμβασης του νέου γηπέδου Λεμεσού

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συνεδρίασε και εξέτασε τα κριτήρια και τη διαδικασία αδειοδότησης γηπέδων στα οποία διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, με κύριο θέμα την υπογραφή σύμβασης του νέου γηπέδου Λεμεσού με τα τρία σωματεία της Λεμεσού, ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη.

Συγκεκριμένα ο ΚΟΑ θα αποστείλει τις συμβάσεις μίσθωσης του νέου γηπέδου για υπογραφή από τα σωματεία ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί και η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά πόσο το υφιστάμενο πλάνο αποτελεί κρατική ενίσχυση προς τα σωματεία ή όχι.

Στη βουλή βρέθηκαν εκ μέρους της ΑΕΛ ο Ανδρέας Σοφοκλέους, του Απόλλωνα ο Νίκος Κίρζης και του Άρη ο Λύσανδρος Λυσάνδρου. 

Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, πρώτα έκανε μια ιστορική αναδρομή στο πώς εξελίχθηκαν οι διαδικασίες μέχρι την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Λεμεσού και ξεκαθάρισε πως αυτό γίνεται για 10 χρόνια. Τόνισε πως είμαστε 3-4 εβδομάδες πριν από την παραλαβή του νέου γηπέδου και οι ομάδες ακόμη δεν έχουν μπροστά τους τη σύμβαση. «Δεν έχουμε ενώπιον μας καμία άδεια χρήσης. Το κόστος συντήρησης του γηπέδου σήμερα είναι 1 εκατ. το χρόνο. Επιπλέον είναι και το ενοίκιο 400,000 για τρεις ομάδες (ΑΕΛ, Απόλλωνας και Άρης). Αυτό σημαίνει κάθε αγώνας θα κοστίζει 25 χιλιάδες ευρώ».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ:

«Το αίτημα των ομάδων είναι να πρυτανεύσει η λογική και να δοθεί στα σωματεία της Λεμεσού, μια μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης του γηπέδου, έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες να επενδύσουν και να επωφελούνται και οικονομικά. Να μας πει ο ΚΟΑ πόσα λεφτά ξόδεψε για τα γήπεδα. Όπως ήρθαν τα πράγματα είμαστε μπροστά σε ένα εκβιασμό γιατί οι ομάδες έχουν πουλήσει τα εισιτήρια διαρκείας μας και μας λένε πλέον από τον ΚΟΑ ή υπογράφεται ή όχι».

Πέραν του Ανδρέα Σοφοκλέους, μίλησε επίσης ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, ο οποίος ανέφερε: «Πρέπει να δούμε την απόφαση για το πως κτίστηκε το νέο γήπεδο. Και η κύρια αιτία είναι ότι το Τσίρειο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Έπρεπε να γίνει κάτι για να μην κινδυνέψει κόσμος. Οι ομάδες της Λεμεσού, ταλαιπωρούνται και στα ευρωπαϊκά και φεύγουν εκτός Λεμεσού. Σε άλλα γήπεδα του ΚΟΑ τη συντήρηση την αναλαμβάνει ο ΚΟΑ ενώ στο νέο γήπεδο της Λεμεσού τα πληρώνουν οι ομάδες. Έχουμε πουλημένα εισιτήρια διαρκείας και δεν μπορούν να μπουν μέσα οι οπαδοί λόγω προβλήματος στις κερκίδες ενώ πριν μερικές εβδομάδες οι κερκίδες ήταν κατάμεστες από κόσμο που παρακολουθούσε συναυλία».

Τέλος για το εν λόγω θέμα, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι: «Το Τσίρειο έκανε τον κύκλο του και πλέον είναι γερασμένο. Το νέο γήπεδο, είναι κοινής ωφελείας, έγινε για τις τρεις ομάδες της Λεμεσού. Η προεκτίμηση είναι 29,1 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία για τις συμβάσεις είναι σε εξέλιξη. Η συμφωνία είναι έτοιμη, έγινε έλεγχος από την Έφορο κρατικών ενισχύσεων, έγινε διαβούλευση με την ευρωπαϊκή επιτροπή, έγινε ανταλλαγή των συμβολαίων με τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν έχουμε καθυστερήσει. Είμαστε πανέτοιμοι, δόθηκαν οι συμβάσεις στα αρμόδια σώματα, και σήμερα θα στείλει στα τρία σωματεία τη σύμβαση με τις σημειώσεις της εφόρου ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση