ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Σίμιτς χαρτί και καλαμάρι (vid)

Το προφίλ του Τσέχου κεντρικού αμυντικού

Γιάννος Ιωάννου

Γιάννος Ιωάννου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και ο στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» είναι να κλείσει αυτή εκκρεμότητα το συντομότερο. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στα γραφεία της Λευκωσιάτικης ομάδας έφτασε μεταξύ άλλων και το όνομα του Στέφαν Σίμιτς με την περίπτωση του να αξιολογείται από τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός μετρά συνολικά 196 συμμετοχές στην καριέρα του με τις περισσότερες (62) να αφορούν την πρώτη κατηγορία της Κροατίας με τα χρώματα της Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Τσέχος υπήρξε διεθνής με τη χώρα του μετρώντας μέχρι στιγμής δύο συμμετοχές με την τελευταία να έρχεται το 2019.

Ψάχνοντας στοιχεία για τον ποδοσφαιριστή φαίνεται πως πρόκειται για κεντρικό αμυντικό ο οποίος διακρίνεται τόσο για στα τεχνικά χαρακτηριστικά της θέσης (κεφαλιά, μαρκαρίσματα, τάκλιν) όσο και στα πνευματικά (αντίληψη, συγκέντρωση κλπ) αλλά και στα φυσικά χαρίσματα (δύναμη, στατικό άλμα κλπ). Βγαίνει αρκετά δυνατά στις μονομαχίες χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στον επιτιθέμενο, ενώ ένα από τα δυνατά του στοιχεία είναι οι πολύ καλές τοποθετήσεις του.

Βέβαια όλα τα πιο πάνω αποτελούν μια γενική αναφορά με στοιχεία που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο και από άτομα που γνωρίζουν τον Σίμιτς τα οποία θα φανεί αν θα επιβεβαιωθούν στον αγωνιστικό χώρο. 

Το γεγονός πάντως ότι την τελευταία τριετία είχε βασικό ρόλο στην Χάιντουκ Σπλιτ, ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους στην Κροατία, μπαίνει στα θετικά καθώς πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση και τις ψηλές απαιτήσεις.

Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί αν προχωρήσει η περίπτωση του στον ΑΠΟΕΛ και αν ο Τσέχος θα είναι ο εκλεκτός του Σωφρόνη Αυγουστή για να αποτελέσει τον παρτερνέρ του Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση