Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τη διακοπή: «Ήταν ωφέλιμη η περίοδος, όπως είπε και ο προπονητής στον αγώνα με τον Απόλλωνα, όταν ανέφερε ότι θα την εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Είχαμε ποδοσφαιριστές που ήρθαν αργά στην ομάδα, αλλά και ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν. Για παράδειγμα, ο Καρίγιο, που δεν είχε αγωνιστεί, πλέον είναι έτοιμος. Ο Μαντσίνι επίσης αποτελεί επιλογή. Ο Μαρκίνιος έχει επίσης ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του και είναι διαθέσιμος».
Για τον Πιέρο και τον Λαΐφη: «Δεν θα προλάβει την αποστολή ο Πιέρος. Μέσα στον Νοέμβριο θα είναι έτοιμος. Ο Λαΐφης τραυματίστηκε εκ νέου στον αγώνα με τον Απόλλωνα, ακολουθεί το πρόγραμμα αποκατάστασής του και εκτιμάται ότι θα μπει κανονικά στο πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα, ώστε να είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Πάφο».
Για τον Καρίγιο και τον Μαντσίνι: «Είναι ποδοσφαιριστές που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής φέτος και με την παρουσία τους, αυξάνονται οι επιλογές. Στα προηγούμενα παιχνίδια ο προπονητής δεν είχε τόσες επιλογές και πλέον φτάνει σε ένα σημείο να προβληματίζεται για το ποιοι θα μείνουν εκτός της 23άδας. Είχαμε πολλά παιχνίδια στα οποία ο προπονητής αναγκάστηκε να προσθέσει ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα ή να παρατάξει την ομάδα με ελλιπή αποστολή. Η χειρότερη εμφάνισή μας ήταν με την Ανόρθωση, στο παιχνίδι στο οποίο είχαμε και τις περισσότερες απουσίες».
Για το ρόστερ: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που, με βάση το ρόστερ της, χρειάζεται χρόνο. Οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στις προπονήσεις».
Για την τιμωρία του προπονητή: «Ο Παπαδόπουλος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε. Αλλά και σε αυτό το κομμάτι δουλέψαμε, ώστε η απουσία του να μην επηρεάσει καθόλου την ομάδα».
Για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα: «Είναι κουραστικό να λέμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παρουσίασε αστάθεια, αλλά έχει δείξει ότι, αν της δώσεις την ευκαιρία, μπορεί να σε τιμωρήσει. Πρόσφατο παράδειγμα είναι το παιχνίδι με την Ανόρθωση. Στο τέλος μένει το αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να έχουμε την ουσία».
Για τη βαθμολογία: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για θέσεις. Η βαθμολογική εικόνα διαμορφώνεται με το πέρας του πρώτου γύρου. Αυτή τη στιγμή, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, δεν μπορείς να πεις κάτι. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη βαθμολογική συγκομιδή μας και πρέπει να βελτιωθούμε».
Για τον κόσμο που αναμένεται να δώσει το παρών: «Μπορώ να πω ότι περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι έχουν εξασφαλίσει θέση. Μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ, νιώθουμε ότι οι εντός έδρας αγώνες θα έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα, σε μια χρονιά ορόσημο. Έχουμε φτάσει τους 3.500 νέους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο αριθμός των φιλάθλων θα είναι πενταψήφιος και σε αυτό το παιχνίδι».
Για τη διαιτησία και τον ξένο VARίστα: «Δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού είναι ένα ζήτημα που ζούμε κάθε χρόνο. Πέρα από τα λάθη που γίνονται από τους διαιτητές, έχουμε και το θέμα της προκατάληψης. Οι Κύπριοι διαιτητές έχουν και αυτό. Ακόμη και κάποιοι ξένοι που έχουν έρθει έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους. Ο VARίστας, την τελευταία φορά, έδειξε τέσσερις κόκκινες και έκανε ρεκόρ κίτρινων καρτών. Θέλω να ελπίζω ότι θα έρθει και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε αναφορά».
Για τη συμφωνία με τον Λιασή: «Είχαμε αναφέρει ξανά ότι, μετά την απάντηση της ΚΟΠ και της UEFA, είχαν ξεκινήσει διεργασίες για να μπούμε στην τελική ευθεία. Με την υπογραφή θα μιλάμε για γεγονός. Όπως είπε και ο κ. Πετρίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος της σεζόν. Σαφώς και είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Η διαδικασία τρέχει με γοργούς ρυθμούς. Ο Οκτώβριος είναι πολύ κρίσιμος μήνας, κομβικής σημασίας».
Για τις εκδηλώσεις για τα 100χρονα: «Μετράμε αντίστροφα για τα 100χρονα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν πολλά επετειακά προϊόντα. Έφτασε και το επετειακό λεύκωμα στο Orange Shop. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Όταν ληφθούν οι αποφάσεις, θα ανακοινωθούν».






























