ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Έτσι φθάνεις στο στόχο

Τέσσερα σημεία

Εφραίμ Γεωργίου

Το ΑΠΟΕΛ δίνει απόψε το πρώτο του παιχνίδι για τη φάση των «32» του Europa League και αντίπαλος του είναι η Βασιλεία. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι «Γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Φαντασία στην επίθεση

Αναμένουμε πως ο Τάμαρι θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα και αυτός θα είναι ένα απ’ τα κλειδιά του ΑΠΟΕΛ για τη νίκη. Γεμάτος όρεξη και διάθεση απ’ το τελευταίο παιχνίδι μπορεί να τρυπήσει αντίπαλες άμυνες, ενώ μαζί με έναν ορεξάτο Ντε Βινσέντι μπορούν να δημιουργήσουν ρίγματα στους Ελβετούς. Ταυτόχρονα αναμένουμε πως τα δυο εξτρέμ (Γιάκολις κατά πάσα πιθανότητα ο δεύτερος) θα πατούν συχνά περιοχή. Αυτό είναι ένα απ’ τα στοιχεία που βάζει πάντα ο Ουζουνίδης στο παιχνίδι του.

Αλληλοκαλύψεις

Στο χώρο του κέντρο κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε και πάλι το δίδυμο Άλεφ – Γένσεν. Τα πήγαν πολύ καλά οι δυο τους, καθώς με οδηγία του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Δανός έδινε πολλές βοήθειες στον Άλεφ στον καθαρά ανασταλτικό τομέα. Ήταν μάλλον και ένας απ’ τους λόγους που ο Βραζιλιάνος διακρίθηκε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Έτσι και σήμερα οι δυο τους αναμένεται να βρίσκονται στο χώρο του κέντρο και να δίνουν έμφαση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Συγκέντρωση στην άμυνα

Τρίτο και πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η συγκέντρωση στην άμυνα. Με τον Νικόλα Ιωάννου να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας και μαζί με τον Μερκή να αποτελούν το αμυντικό δίδυμο θα πρέπει να έχουν απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους και φυσικά συγκέντρωση. Σίγουρα η Βασιλεία μετρά απουσίες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνει πίσω και δεν θα βρει ευκαιρίες. Αντίθετα οι Ελβετοί ξέρουν να παίξουν γρήγορα και να κτυπήσουν σε ανοικτούς χώρους. Θέλει προσοχή, όχι μόνο απ’ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας αλλά από όλη τη γραμμή

Κόσμος δωδέκατος

Τελευταία και πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να δούμε απόψε είναι τον κόσμο στις κερκίδες να συμπεριφέρεται όντως ως δωδέκατος. Ότι έπραξε δηλαδή το Σάββατο, όταν και έσπρωξε την ομάδα στη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Στήριξη και μόνο στήριξη απ’ την κερκίδα θα δώσει το σύνθημα νίκης.

Αν απόψε λειτουργήσουν άψογα τα πιο πάνω τέσσερα σημεία τότε το σενάριο που θέλει το ΑΠΟΕΛ να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Απ’ τα λόγια όμως πρέπει να τα δούμε σε πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X