ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η οικονομική εκστρατεία, το δάνειο και η «κάρτα Ανορθωσιάτη» (Πέντε προτάσεις Σάντη)

Στη νέα Γενική Συνέλευση θα αποφασιστεί ποιες προτάσεις θα υλοποιηθούν

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Το οικονομικό του πλάνο παρουσίασε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (08/04) με σκοπό η «Κυρία» να μπορέσει να «ανασάνει» οικονομικά και να δει πιο αισιόδοξα το μέλλον. Το έλλειμα των τελευταίων δύο χρόνων μαζί με το χρέος του γηπέδου ανέρχεται στα 5.5 εκατομμύρια (μαζί με τις παλίες οφειλές), ενώ το μπάτζετ της νέας σεζόν αναμένεται να μειωθεί αισθητά και για να συμβεί αυτό θα γίνει προσπάθεια να τερματιστούν συμβόλαια χωρίς να επιβαρυνθεί η ομάδα. 

Πιο συγκεκριμένα το οικονομικό πλάνο του Σάντη περιλαμβάνει οικονομική εκστρατεία (δες εδώ) μέχρι τις 24/04 που έχει οριστεί η νέα Γενική Συνέλευση με στόχο να βρεθεί ένα ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων που θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της ομάδας, ενώ προχώρησε και στην εισήγηση πέντε οικονομικών προτάσεων για την επόμενη χρονιά.

Η πρώτη πρόταση αφορά το δανεισμό ύψους 2,7 εκατομμυρίων το οποίο θα πρέπει να ξοφληθεί σε περίοδο τριών ετών και συνάμα προνοεί πως η Ανόρθωση θα πληρώσει 3,6 εκατομμύρια (με το επιτόκιο). Ο ίδιος ο Ανδρέας Σάντης δεν θεωρεί πως αυτή είναι η καλύτερη δυνατή πρόταση και θα πρέπει να αποτελεί την έσχατη λύση, ενώ ακριβώς για να μην προχωρήσει η ομάδα σε αυτή τη λύση ξεκίνησε την οικονομική εκστρατεία που προαναφέραμε.  

Η δεύτερη πρόταση αφορά την προείσπραξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μέχρι το 2027 και έχει άμεση σχέση με το αν θα προχωρήσει στο δάνειο ή όχι.

Τρίτη πρόταση η αύξηση στις τιμές για τα θεωρεία πολυτελείας κατά 50% που θα φέρει στα ταμεία της ομάδας ένα σεβαστό ποσό και θα κλείσει αρκετές τρύπες. 

Τέταρτη πρόταση η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας κατά 100 ευρώ, δίνοντας ταυτόχρονα επιπλέον προνόμια στους κατόχους. Με αυτή την κίνηση και μόνο η ομάδα θα εξασφαλίσει ένα ποσό επιπλέον κοντά στο μισό εκατομμύριο

Τέλος η πέμπτη και τελευταία πρόταση αφορά τη δημιουργία της «Κάρτας Ανορθωσιάτη». Μια κάρτα η οποία θα κοστίζει 20 ευρώ και η οποία θα είναι υποχρεωτική για την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων για τους εντός έδρας αγώνες. Κίνηση που και πάλι αναμένεται να φέρει ένα ποσό κοντά στις 150 - 200 χιλιάδες ευρώ στα ταμεία. 

Γενικότερα ο Ανδρέας Σάντης με τους συνεργάτες του έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους ώστε να αυξήσουν τα έσοδα σε σημαντικό βαθμό και συνάμα να βρεθούν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ στις επόμενες 2 εβδομάδες. Επί τούτου στη νέα συνέλευση του σωματείο που θα λάβει χώρα στις 24/04 αναμένεται να υπάρξει τελική απόφαση για το ποιες απ’ τις πέντες προτάσεις θα υλοποιηθούν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση