ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Στα χειρότερα της...

Ο Γκαγιέγο πρέπει να βρει τον τρόπο να «αναγεννηθεί» η ομάδα του

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Ήττα «σοκ» για την Ανόρθωση από τη Δόξα με 2-0 μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε ένα ματς που η «Κυρία» δεν είχε καθόλου καλή εμφάνιση. Μάλιστα το σημερινό ματς μπορεί να χαρακτηριστεί το χειρότερο της φετινής Ανόρθωσης, καθώς μέσα στο γήπεδο απουσίασε η δημιουργικότητα και το καθαρό μυαλό που έφεραν στο τέλος την ήττα.

Με τέσσερις αλλαγές

Ο Ντάβιντ Γκαγιέγο κόντρα στη Δόξα είχε να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, όπως αυτές των Αρμπολέδα, Καστέλ, Γκερέρο, Τεχέρα, Ιωάννου και Περέα. Ως εκ τούτου παράταξε την Ανόρθωση με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τους Μιχαήλ, Μουσοντά, Τιουνέ και Κάργα να αντικαθιστούν τους Αρμπολέδα, Καστέλ, Τεχέρα και Κορρέα.

Όσον αφορά το πως αγωνίστηκε η ομάδα της Αμμοχώστου, στο τέρμα ήταν ο Μιχαήλ, στα στόπερ οι Μαρμούκ και Κάργας, δεξιά ο Ουαγκέ και αριστερά ο Κορέια. Στο κέντρο επιλέχθηκαν οι Κίκο και Τιουνέ, ως δεκάρι ο Μουσοντά, ενώ στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Ουαρίς και Φερέιρα. Ρόλο κεντρικού επιθετικού ανέλαβε ο Γκασαμά.

Ως αλλαγή πέρασαν οι Τσίκο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και οι Χρυστοστόμου (67’), Παρούτης (67’) και Τζουλίου (75’).

Τραγικό πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος η Ανόρθωση δεν έκανε καθόλου καλό παιχνίδι μη καταφέρνοντας να κυκλοφορήσει μπάλα και να απειλήσει, ενώ περιορίστηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τη Δόξα.

Πιο συγκεκριμένα απουσίασε η δημιουργικότητα και το καθαρό μυαλό για να φτάσει η Ανόρθωση έξω από την εστία του Αγριμάκη.

Μάλιστα στην άμυνα στην μοναδική φάση που απείλησε η Δόξα ήρθε το γκολ, με μία μακρινή συρτή μπαλιά, ο Κάργας δεν λειτούργησε καθόλου όπως έπρεπε με αποτέλεσμα ο Τρούγιτς να τον περάσει πολύ εύκολα, να βρεθεί απέναντι στον Μιχαήλ και να σκοράρει.

Ένας Τσίκο δεν φέρνει την «άνοιξη»

Στο δεύτερο μέρος ο Ντάβιντ Γκαγιέγο έριξε στο ξεκίνημα τον Τσίκο, ο οποίος πράγματι έδωσε περισσότερη ώθηση στο επιθετικό κομμάτι και με κάποιες ενέργειες του βοήθησε την ομάδα να γίνει πιο επιθετική. Όμως ένας Τσίκο δεν φέρνει την «άνοιξη».

Γενικότερα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση ήταν τόσο δημιουργική, μη έχοντας καθαρό μυαλό για να τελειώσει μία φάση.

Πέρα από τα πιο πάνω δόθηκε στην «Κυρία» η ευκαιρία τουλάχιστον να σώσει τον βαθμό, με τον Τσίκο να κερδίζει πέναλτι, όμως ο Γκασαμά, έκανε μία κακή εκτέλεση, αποδεικνύοντας ότι έλειπε από την ομάδα γενικότερα το καθαρό μυαλό.

Οπισθοχώρηση, όμως πρέπει να «αναγεννηθεί»

Σίγουρα η δεύτερη συνεχόμενη ήττα φέρνει οπισθοχώρηση στη βαθμολογία για την Ανόρθωση που έπεσε στην 5η θέση. Το κλίμα εννοείται δεν είναι το καλύτερο και επικρατεί απογοήτευση στις τάξεις της Ανόρθωσης, όμως πρέπει να αλλάξουν άμεσα τα δεδομένα πριν να είναι αργά.

Ο Ντάβιντ Γκαγιέγο καλείται να βρει τον τρόπο να «αναγεννήσει» την ομάδα του και το πιο σημαντικό να την κάνει ξανά να παίζει το ποδόσφαιρο που μας συνήθισε όλους.

Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε και η μπάλα είναι στα πόδια των παικτών του Γκαγιέγο για να ανατρέψουν την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση