ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: Με το στίγμα του... profesor

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φετινή «Κυρία»

Σε μια βροχερή βραδιά στη Λεμεσό η Ανόρθωση κατάφερε να φύγει με τη νίκη απ’ το «Αλφαμέγα» επικρατώντας του Απόλλωνα με 1-0. Η ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο έδειξε χαρακτήρα και μεγάλη θέληση φθάνοντας στο ζητούμενο, φιγουράροντας πλέον στο -2 απ’ την κορυφή.

Αναλύοντας το παιχνίδι η «Κυρία» για άλλη μια φορά διακατεχόταν απ’ το πνεύμα του μαχητή, παλεύοντας μέχρι το φινάλε για να φθάσει στην πολυπόθητη νίκη. Ο Γκαγιέγο γνωρίζοντας πως ο Απόλλωνας είναι ομάδα που αρέσκεται στην κατοχή ζήτησε απ’ τους παίκτες του πίεση ψηλά, κάτι που «κλείδωσε» τον αντίπαλο μη επιτρέποντας του να έχει καλή κυκλοφορία και να δημιουργήσει κενούς χώρους.

Την ίδια ώρα όταν η ομάδα ήταν στην επίθεση η οδηγία προς Τιουνέ και Τεχέρα ήταν να ανεβαίνουν ψηλά, να διεκδικούν τις δεύτερες μπάλες, κάτι που έπραξαν με αρκετή επιτυχία, και συνάμα να μην επιτρέπουν στον Απόλλωνα να βγει σε αντεπιθέσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν η Λεμεσιανή ομάδα να καταγράψει μόλις πέντε τελικές προσπάθειες, με τη μια να είναι στο στόχο. Αντίθετα επιθετικά η «Κυρία» έστειλε τη μπάλα τέσσερις φορές στα αντίπαλα δίχτυα, έστω κι αν ορθά μέτρησε μόλις ένα τέρμα. Πέραν αυτών μέτρησε άλλες 8 ευκαιρίες και θα μπορούσε κάλλιστα να ανεβάσει το δείχτη του σκορ.

Πάντως το παιχνίδι είχε άλλη μια ιδιαιτερότητα. Οι παίκτες της Ανόρθωσης ήθελαν πάση θυσία τη νίκη ώστε να την αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους, Σάλβα Φερέρ, ο οποίος διαγνώστηκε με λέμφωμα Χότσκιν. Γκασάμα κι Αρμπολέδα του αφιέρωσαν τη νίκη με δηλώσεις τους στο τέλος της αναμέτρησης, ενώ συνάμα όλοι οι παίκτες το έπραξαν αυτό στους πανηγυρισμούς.

Πλέον μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής η Ανόρθωση βρίσκεται στο -2 απ’ την κορυφή. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και με τον Νταβίντ Γκαγιέγο οδηγό, η ομάδα δείχνει ικανή για να πανηγυρίσει τρόπαια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση