ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΛ: Restart... σε Δούναβη ή Λεμεσό (vid)

Από τη μία η τιμωρία, από την άλλη ο κορωνοϊός δεν άφησαν τον Ριστέφσκι ν' αγιάσει

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Τον εκλεκτό τον βρήκαμε, μιας και όπως διαβάσατε νωρίτερα στο 24sports, ο Κίρε Ριστέφσκι είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο Ντούσαν Κέρκεζ βλέπει τον εν δυνάμει ηγέτη της οπισθοφυλακής του.

Το κατά πόσον θα βρεθεί ο τρόπος να τον αποκτήσει, βεβαίως, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, από τη στιγμή που ακόμα και να θέλει κι η νύφη κι ο γαμπρός, τον τελευταίο λόγο στη συγκεκριμένη περίπτωση τον έχει ο πεθερός και το συμβόλαιο που κατέχει με ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του 2021.

Αυτή η συνθήκη του δίνει μεν το δικαίωμα να υπογράψει από τώρα στην ομάδα της αρεσκείας του και να φύγει ως ελεύθερος σε έξι μήνες χωρίς να πάρει μία η Ούιπεστ, όμως από την άλλη την ανάγκη να πάρει στόπερ η ΑΕΛ την έχει τώρα. Και για να μπορέσει να τον πάρει, πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τους Ούγγρους να «ελευθερώσουν» έναν παίκτη βασικό γι’ αυτούς, ασχέτως αν δεν το μαρτυρά αυτό ο αριθμός των φετινών συμμετοχών του.

Ο Ριστέφσκι διανύει μια περίεργη, εξαιτίας των συγκυριών που του έλαχαν, χρονιά. Αλλιώς ήταν μαθημένος τις δύο πρώτες του σεζόν στην Ούιπεστ, στις οποίες μέτρησε συνολικά 51 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (όλες ανεξαιρέτως ως βασικός) κι αλλιώς τα βρήκε φέτος, όταν μια αποβολή από τη μία κι ο κορωνοϊός από την άλλη δεν του επέτρεψαν στην ουσία να βρει ρυθμό με συνεχόμενους αγώνες.

Τα ντράβαλα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, στο δεύτερο μόλις ματς της φετινής σεζόν, όταν αποβλήθηκε για μια αψιμαχία που είχε με αντίπαλο στην αναμέτρηση με την Μπουνταφόκι. Η πειθαρχική επιτροπή της ουγγρικής ομοσπονδίας τού έριξε τρεις αγωνιστικές πρόσθετης τιμωρίας για το περιστατικό κι έτσι υποχρεώθηκε να μείνει έξω περίπου ενάμιση μήνα.

Επέστρεψε στις αρχές Οκτωβρίου, έπαιξε σε συνεχόμενα παιχνίδια με Ούιπεστ κι εθνική και τσουπ, κόλλησε κορωνοϊό και να σου πάλι απ’ την αρχή. Σχεδόν δύο μήνες απραξίας του στοίχησε ο COVID και, συν τοις άλλοις, τον υποχρέωσε να χάσει και το ιστορικό ραντεβού στη Γεωργία για τα πλέι οφ του Euro.

Ο Ριστέφσκι επέστρεψε στη δράση στις 20 Δεκεμβρίου, έπαιξε δυο ματς σε τρεις ημέρες και τώρα περιμένει την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 23 του μήνα για να προσπαθήσει να επιστρέψει στα στάνταρ των προηγούμενων ετών. Εκτός, βεβαίως, κι αν η ΑΕΛ βρει τη φόρμουλα και τον κάνει να ψάξει το restart στα παράλια της Μεσογείου κι όχι στις όχθες του Δούναβη...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση