ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΚ: Ολτρα παντός επιστητού (vid)

Δημοσιογραφική διάσκεψη για το νέο προπονητή

Με κάθε επισημότητα παρουσιάσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ. Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα ο οποίος εδώ και μερικές μέρες να «σηκώνει μανίκια» για την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, ανέλυσε το πλάνο, την φιλοσοφία και τους στόχους που έχει με την ομάδα.

Αναλυτικά:

Πρώτος μίλησε ο τεχνικός διευθυντή της ομάδας, Τσάβι Ρόκα:

«Σας καλωσορίζω από την πλευρά μου. Σας ευχαριστώ για την παρουσία. Παρουσιάζουμε τον προπονητή Χοσέ Λουίς Όλτρα, ένα άνθρωπο με σημαντική καριέρα στην Ισπανία. Έρχεται να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι τα καλύτερα».

Εν συνεχεία ο λόγος πέρασε στον Χοσέ Λουίς Όλτρα:

Αρχικό σχόλιο: «Συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω τόσο καλά τα Αγγλικά και να έχουμε μια απευθείας επικοινωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαι ευχαριστημένος που θα προπονήσω την ΑΕΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ρόκα και όλο τον σύλλογο. Επικοινώνησε μαζί μου και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Η εμπειρία μου έδειξε πως κάποτε αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι εδώ να απαντήσω σε κάθε ερώτηση σας».

Για το στόχο της ομάδας: «Ο στόχος είναι τώρα να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει να κερδίζω. Θα κερδίσουμε και είμαστε σε πολύ καλή θέση για να κερδίσουμε. Θέλουμε μακρινούς στόχους. Ξέρω ότι δεν σας αρέσει το σιγά σιγά αλλά αυτό θα κάνουμε για να πετύχουμε τους μακρινούς στόχους».

Για το γεγονός πως επιλέγει αρκετούς ποδοσφαιριστές μεγάλους σε ηλικία με πολλές εμπειρίες: «Δεν έχω προτιμήσεις, δεν είμαι από αυτούς που επιλέγουν ανάλογα με την εμπειρία. Εξαρτάται από τις επιλογές. Και στις προηγούμενες περιπτώσεις ήταν θέμα συγκυριών. Αυτή την χρονική περίοδο υπήρχαν διαφορετικές επιλογές στην αγορά. Δεν είναι πάντα οι ίδιοι διαθέσιμοι σε κάθε περίοδο. Δεν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο για την εμπειρία. Ψάχνω αυτόν που θεωρώ καταλληλότερο για την ομάδα. Να πω ότι τώρα όσοι έφταιγαν τους προπονητές που δεν έχουν εμπειρία, τώρα θα πρέπει να βρουν ένα άλλο λόγο».

Για τη φιλοσοφία του: «Μου αρέσει να είμαστε πρωταγωνιστές, να παίζουμε πρωταγωνιστικά. Είτε έχουμε την μπάλα είτε όχι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η φιλοσοφία μου είναι να πολεμάμε μέχρι το τέλος. Αυτός είναι ο στόχος. Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα πάει το παιχνίδι».

Για το ρόστερ και τη συνεργασία του με τον Τσάβι Ρόκα: «Έχω εμπιστοσύνη στον Ρόκα, είναι έμπειρος σε αυτό που κάνει. Η ομάδα έχει μια πολύ καλή βάση, ερχόμαστε από την 2η θέση και έχουμε μια καλή βάση. Εκτός από την βάση, πρέπει να ξέρετε πως δεν έκλεισε το ρόστερ. Έχουμε χρόνο για να το κάνουμε. Από εκεί θα δούμε τι θα προκύψει».

Για την Ευρώπη: «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα η Ευρώπη. Ήρθα σε μια καλή ομάδα που έχει τις δυνατότητες να παίξει στην Ευρώπη. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει να έχω στόχους, μαζί με την ομάδα να τους πετύχουμε. Έχω θέληση».

Για την εικόνα που έχει για το Κυπριακό πρωτάθλημα: «Έχω δει πολλά παιχνίδια Κυπριακών ομάδων. Βλέπω πως έχουν ένα υψηλό επίπεδο και για αυτό είναι πρόκληση για εμένα».

Για το πλάνο και τη φιλοσοφία: «Είναι θέμα επιλογής η φιλοσοφία. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρω αλλά θα το δω με τους παίκτες και θα γίνει μια μέση εφαρμογή. Να τα ενώσουμε μεταξύ μας. 4-2-3-1 μπορεί να παίξουμε με αυτό το σύστημα. Όλα εξαρτώνται από το παιχνίδι. Από το ποιος θα είναι αντίπαλος. 4-4-2 μπορεί επίσης. 4-3-3. Όλα εξαρτώνται από το ποιος είναι αντίπαλος μας».

Ο Τσάβι Ρόκα σχολίασε επίσης τις επόμενες κινήσεις

«Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σαν επιθετικοί μέσοι. Η ιδέα είναι τώρα για ένα επιθετικό και ένα εξτρέμ, αυτά ψάχνουμε τώρα. Έχουμε ήδη ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις. Αν αναφέρεστε σε καθαρό δεκάρι δεν ψάχνουμε τέτοιο παίκτη. Ο κόουτς δεν παίζει με καθαρό δεκάρι. Ψάχνουμε παίκτες να μας προσφέρουν επιλογές για να αποδώσουμε όπως πρέπει. Θα δούμε πως θα ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές».

Για το σκεπτικό πίσω απ' την επιλογή Όλτρα: «Δεν είναι ένας συγκεκριμένος λόγος που διάλεξα τον Όλτρα. Είναι ένας κόουτς που τον ήξερα καλά, κουβαλά μια μεγάλη καριέρα στην Ισπανία. Είναι το καθήκον μου να παρακολουθώ τους προπονητές. Το διαπίστωσα από την πρώτη συνάντηση, έχουμε καλή χημεία. Είναι πολλοί οι λόγοι που τον επιλέξαμε. Είναι ηγέτης που μέσα από την εμπειρία του μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα. Διαθέτει καλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό αν με ρωτάτε, είναι πως πρόκειται για ένα φυσιολογικό και καλό άνθρωπο. Είναι το πιο σημαντικό. Όποιος είναι εδώ, είναι σημαντικό να είναι καλός άνθρωπος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση