Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 3ο προκριματικού του Conference League, με την ΑΕΚ να μαθαίνει τον αντίπαλο της σε περίπτωση πρόκρισης από την Μπεϊτάρ. Η ομάδα του Καμορανέζι θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λιεπάχα – Αούστρια Βιέννης.
Φαβορί οι Αυστριακοί
Με μπάτζετ υψηλότερο από την ΑΕΚ, η Αούστρια Βιέννης είναι το φαβορί απέναντι στην Λιεπάχα. Διαθέτει παίκτες που στα επόμενα χρόνια πιθανόν να φθάσουν πολύ ψηλά, ενώ συνδυάζει νιάτα και εμπειρία.
Τεχνικός της ο Στέφαν Χελμ που ανέλαβε τα ηνία επίσημα την 1η Ιουλίου. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Σάλτσμπουργκ και όντας στο -10 από την κορυφή. Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί απ’ τον πρώτο γύρο, πέφτοντας θύμα έκπληξης της Βοίτσμπεγκ που είναι ομάδα 3ης κατηγορίας.
Αστέρια της ομάδας οι 18χρονοι Αυστριακοί Μάρκοβιτς (επιθετικό χαφ) και Μέιμπαχ (αμυντικό χαφ) και ο 23χρονος Κορεάτης Τάε – Σεοκ Λι (αριστερό μπακ).
Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν κυρίως με τριάδα στην άμυνα, που σκόραρε εύκολα (45 τέρματα υπέρ – 4η καλύτερη επίθεση) και συνάμα δεχόταν με την ίδια ευκολία γκολ (50 τέρματα κατά – 2η χειρότερη άμυνα).
Λιεπάχα για την έκπληξη
Με το πρωτάθλημα της Λετονίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, η ετοιμότητα είναι μάλλον το μοναδικό όπλο που έχει η Λιεπάχα απέναντι στην Αούστρια. Συγκεκριμένα οι Λετονοί έχουν 22 επίσημα ματς στα πόδια του και βρίσκονται στην 5η θέση του πρωταθλήματος του και στο -30 από την κορυφή.
Αστέρι της ομάδας ο 33χρονος τερματοφύλακας Ντάνιελ Πέτκοβιτς που κουβαλά εμπειρίες από την πρώτη κατηγορία της Γαλλίας όταν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ανγκέ απ’ το 2019 μέχρι το 2022. Άξιος συμπαραστάτης του ο Νιγηριανός επιθετικός Ολόκο που φέτος σε 19 συμμετοχές μετρά 17 τέρματα και 2 ασίστ.
Παρά ταύτα η ομάδα στερείται τόσο σε ταλέντο όσο και σε εμπειρίες από την Αούστρια Βιέννης και σε περίπτωση πρόκρισης της τότε θα μιλάμε για με τεράστια έκπληξη.



























