ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΕΚ: Αποσκευές μόνο με πρόκριση

Δεν έχει να κρατήσει πολλά από το ταξίδι στη Μολδαβία

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Αν ασχολούμασταν στο ποδόσφαιρο αποκλειστικά με το αποτέλεσμα, θα γράφαμε πως η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να περάσει την Πέτροκουμπ με δεύτερη νίκη και θα ήταν αρκετό να περιγράψει τα πάντα. Όμως δεν είναι έτσι και αφού μπροστά υπάρχει ήδη η πρόκληση της Λέφσκι, είναι πολλά που πρέπει να σημειώσεις.

Φάνηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πως μπήκαν να παίξουν ρέστα, με την ΑΕΚ να είναι και τυχερή που δεν την πάτησε

Από την ανακοίνωση της ενδεκάδας, δεν μπορούσες παρά να επισημάνεις πως η ΑΕΚ κατέβηκε με 11 περσινούς παίκτες. Είχε τρεις «καινούργιους» στον πάγκο και μπήκε ο Ραούλ. Παίκτης που είχε ξεχωρίσει στο πρώτο ματς αλλά έμεινε έξω καθώς προτιμήθηκε ο Ακοράν. Το ίδιο έγινε και με την περίπτωση του Θωμά Ιωάννου λόγω Τέτε, ενώ τον Φλοριάν τον «έφαγε» η αλλαγή του συστήματος. Είναι σαφές πως η ομάδα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, δεν το κρύβουν και οι εντός άλλωστε, και το θέμα είναι να προλάβει να πάρει ώστε στα μεγάλα ματς που έρχονται να μπορούν να παίξουν. Όχι αναγκαστικά με τη Λέφσκι, αλλά ίσως με τον αντίπαλο που θα προκύψει στην κλήρωση της Δευτέρας(22/7).

Στα του αγώνα, η τριάδα πίσω επανήλθε και αυτή ήταν μια λογική επιλογή του προπονητή. Αν δεν είσαι σίγουρος τι να παίξεις, παίξε αυτό που ξέρεις καλύτερα. Ο Μικέλ βολεύτηκε από την αλλαγή και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ, ενώ μπήκε και ο Κάσες για να δώσει περισσότερη δημιουργία στη μεσαία γραμμή. Αυτό ήταν δύσκολη υπόθεση για την ομάδα του Ιδιάκεθ, αφού δημιουργικά δεν τράβηξε σχεδόν κανείς. Δεν τους ένιωθε η αντίπαλη άμυνα και όσο το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα είχαν ελπίδες. Φάνηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πως μπήκαν να παίξουν ρέστα, με την ΑΕΚ να είναι και τυχερή που δεν την πάτησε από τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Πέτροκουμπ, τον Άμπρος. Όταν εκείνο το διάστημα κόπασε, βοήθησε κι ο εισβολέας για να συμβεί αυτό, κάπου άρχισαν να χάνουν τα κουράγια τους και «έσβηναν». Η καραμπόλα που έφερε το 1-0 απλά επιβεβαίωσε αυτό που έμοιαζε παγιωμένη κατάληξη της αναμέτρησης: η ΑΕΚ να περάσει.

Κρατάς την εικόνα του Σάστρε, που αναμένεται να είναι πιο «δεμένος» με την ομάδα φέτος και το γεγονός πως ο Ζιαν Λουκ μπήκε για λίγο και κάτι πρόσφερε δημιουργικά. Ανακάτεψε την αντίπαλη άμυνα στη φάση του γκολ. Οι υπόλοιποι σε αυτό το κομμάτι υστέρησαν και τα πολλά λάθη σε προσπάθειες συνδυασμών δεν δικαιολογούνται από παίκτες που ήταν και πέρσι στην ομάδα.

Η Πέτροκουμπ τελείωσε, η ΑΕΚ επιστρέφει Κύπρο και ξεκινά προετοιμασία για τη Λέφσκι. Σαφώς ψηλότερο εμπόδιο αφού έχει φιλοδοξίες να πάει όσο πιο μακριά και έκανε προσθήκες όπως του Ντένι Άλαρ που είναι παίκτης επιπέδου. Η ΑΕΚ σαφώς και μπορεί να περάσει και αναμένεται να παρουσιαστεί βελτιωμένη στα παιχνίδια αυτά. Το θέμα είναι το πόσο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα ανοιχτά...

Όλα ανοιχτά...

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει επαναληπτικού
24sports team
 |  ΑΕΛ
X