ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάρτι στα... αστέρια για Ρόμα και τον θρυλικό Τότι!

Ο Τότι αποχαιρέτησε τη Ρόμα ύστερα από 24 χρόνια παρουσίας και οι τζιαλορόσι πανηγύρισαν την επιστροφή τους στο Ch. League με το 3-2 επί της Τζένοα, κόβοντας την όρεξη της Νάπολι.

Η Ρόμα επικράτησε 3-2 της Τζένοα με αρκετό άγχος, αφού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με το… καλημέρα και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 79’ και το νικητήριο γκολ ήρθε από τον Περότι στο 90ο λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο αποχαιρέτησε τον «καπιτάνο», Φραντσεσκο Τότι, που έδωσε την τελευταία του παράσταση με τους «τζιαλορόσι» ύστερα από 24 χρόνια παρουσίας στην μοναδική του… αγάπη.

Έτσι, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της φετινής Serie A και εξασφάλισαν το καλό εισιτήριο του Champions League, επιστρέφοντας στους ομίλους ύστερα από την περυσινή τους απουσία (είχαν αποκλειστεί από την Πόρτο στα προκριματικά). Με αυτόν τον τρόπο κράτησαν στην τρίτη θέση τη Νάπολι και την έστειλαν στα προκριματικά του Champions League, όπου είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα, τον πρώτο των play offs της Super League.

Ο 40χρονος άσος δεν ήταν στο βασικό σχήμα και τον πέρασε στο 54ο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αντί του Σαλάχ και όπως είναι λογικό το «Ολίμπικο» πήρε φωτιά.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Τζένοα που ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, καθώς δεν μπορούσε να διεκδικήσει ούτε ευρωπαϊκό εισιτήριο ούτε κινδύνευε με υποβιβασμό, «πάγωσε» τους γηπεδούχους, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Πελεγκρίνι βρέθηκε απέναντι από τον Σέζνι και τον νίκησε βάζοντας δύσκολα από πολύ νωρίς για τη Ρόμα που ήρθε νίκη για να είναι σίγουρα δεύτερη. Ο Τζέκο έδιωξε την πολύ πίεση από τους γηπεδούχους, κάνοντας ωραίο κοντρόλ και ωραίο τελείωμα (10’). Ο Ντε Ρόσι έβαλε «φωτιά» στο 74ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Βόσνιου, που νωρίτερα είχε κάνει άψογο κοντρόλ, και με συρτό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα ο Λάζοβιτς ισοφάρισε για την Τζένοα που έδειξε ότι δεν είχε διάθεση να κάνει τα χατίρια των Ρωμαίων και στο 82’ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη και γενικότερα στις αντεπιθέσεις ήταν κίνδυνος… θάνατος.

Η λύτρωση και η ανακούφιση ήρθε στο 90’ με το δυνατό σουτ του Περότι για τη Ρόμα που χάρισε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Πηγή: sport-fm.gr

ΡΟΜΑ: Τελευταία Ενημέρωση