ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι!

Μία ημέρα σαν σήμερα, ο σπουδαίος Φραντσέσκο Τότι μπήκε στα βιβλία της ιστορίας και η υπέροχη ιστορία του «Capitano» ξεκίνησε να… γράφει!

Αιώνια πιστός και ρομαντικός, Φραντσέσκο Τότι! Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, ο Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρόμα και μια πανέμορφη ιστορία ξεκίνησε, ένα παραμύθι που είχε αίσιο τέλος. Ο αυτοκράτορας της Ρώμης… γεννήθηκε!

Πολλοί ποδοσφαιριστές στην καριέρα τους κοιτούν πρώτα από όλα τα χρήματα και πηγαίνουν σε ομάδες που τους προσφέρουν τα περισσότερα. Ελάχιστοι είναι πλέον εκείνοι που θα μείνουν σε μια ομάδα για όλη τους την καριέρα και θα κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια τους σε κάθε άλλον σύλλογο. Ο Φραντσέσκο Τότι ήταν ένας από αυτούς και για αυτό αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από την «αιώνια» πόλη, από τους οπαδούς, από την ομάδα, από τους ρομαντικούς αυτού του αθλήματος.

Γυρνάμε όμως πίσω τον χρόνο στις 28 Μαρτίου του 1993… Η Ρόμα αντιμετώπιζε την Μπρέσια εκτός έδρας και τότε ένας πιτσιρικάς ετών 16 φόρεσε για πρώτη φορά τα τζαλορόσο και αντικατέστησε τον Ρουτζέρο Ριτζιτέλι. Δεν έπαιξε αρκετά, ένα τρίλεπτο συν κάτι λίγο ακόμη στις καθυστερήσεις. Δεν πρόλαβε να… ακουμπήσει μπάλα που λέμε, αλλά έφτανε αυτό το παιχνίδι για να πάρει το βάπτισμα του πυρός από τον προπονητή του, Βουγιαντίν Μποσκόβ.

Είχε ακουστεί πως ο Τότι έχει ταλέντο και έμενε μόνο να το διαπιστώσει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος στο γήπεδο. Όπως και έγινε. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, ξεκίνησε η βασιλεία του αυτοκράτορα της Ρώμης. Το βιβλίο της ιστορίας έγραψε το όνομά του και στα υπόλοιπα 24 χρόνια που αγωνίστηκε, γέμισε τις σελίδες του. «Ο αυτοκράτορας της Ρώμης δεν πέθανε, είναι ο Φραντσέσκο Τότι», έμελε να πει λίγα χρόνια αργότερα ένας Άγγλος σχολιαστής μετά από ντοπιέτα του Ιταλού παικταρά απέναντι στη μισητή Λάτσιο. Οι οπαδοί της οποίας δεν δίστασαν να σηκώσουν ένα πανό-«ευχαριστώ» προς το πρόσωπό του όταν αποσύρθηκε, παρότι ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός τους και τους πλήγωσε ουκ ολίγες φορές…

Τότε, στις 28 Μαρτίου έμελε να ξεκινήσει μια πραγματική σχέση αγάπης και πίστης, χωρίς βέβαια εκείνη την ημέρα να το γνωρίζει κανείς. Η Ρόμα λάτρεψε τον Τότι, όπως και ο Τότι τη Ρόμα. Ήταν μια αμοιβαία σχέση, έρωτα, πάθους, αγάπης. Μια σχέση που κράτησε πολλά χρόνια και όταν τελείωσε έγινε όπως έπρεπε. Όπως όταν τελειώνει μια σχέση αγάπης, με δάκρυα και πόνο. «Τελείωσε» με εισαγωγικά πάντα αφού αυτή η αγάπη θα διαρκεί για πάντα, αιώνια!

Φραντσέσκο Τότι: Πριν 31 χρόνια ο Capitano ντεμπούταρε με τη Ρόμα

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αρκετές ομάδες προσπάθησαν να τον «κλέψουν» από τη Ρόμα, αλλά κανείς μα κανείς δεν τα κατάφερε. Ένας μόνο ήταν κοντά μια φορά, ο Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος τον ήθελε όσο δεν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά ούτε τα χρήματα, ούτε η δόξα δεν δελέασαν τον Τότι να εγκαταλείψει τους αγαπημένους του ανθρώπους, την αγαπημένη του πόλη και ομάδα. Πολλοί ρωτούσαν τον Τότι γιατί δεν έφυγε ποτέ από τη Ρόμα και εκείνος απαντούσε: «Η Ρώμη είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που αγαπώ. Η Ρώμη είναι η θάλασσα, τα βουνά, τα μνημεία. Αυτή η ομάδα, αυτή η πόλη, είναι η ζωή μου».

Πηγή: Sport-fm.gr

ΡΟΜΑ: Τελευταία Ενημέρωση