ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παναθηναϊκός:«Καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος»

Αναφορά στις λανθασμένες αποφάσεις του VAR κόντρα στην Ξάνθη

24sports team

info@24sports.com.cy

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη και με αφορμή τις λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις από πλευράς του Εμμανουήλ Σκουλά, η «πράσινη» ΠΑΕ έβαλλε κατά αυτών, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει δημοσιοποίηση των όσων συζήτησαν ο διαιτητής VAR με τον ρέφερι Κομίνη.

Ενώ οι διοικούντες το «τριφύλλι» δεν λησμόνησαν να επισημάνουν πως η απόφασή τους να απέχουν ως τώρα από διαμαρτυρίες μέσω ανακοινώσεων προφανώς έχει εκληφθεί ως αδυναμία, εξ ου και αυτό θα… αλλάξει άμεσα από πλευράς Παναθηναϊκού!

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Στο σημερινό αγώνα της ομάδας μας με την Ξάνθη υπήρξε καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, όπως αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την τηλεοπτική λήψη, καθώς με υπόδειξη VAR ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ υπέρ του Παναθηναϊκού και μέτρησε γκολ του αντιπάλου μας που ήταν –και είχε υποδειχθεί από το βοηθό διαιτητή- offside. Είναι αδιανόητο και φαινόμενο που ανθεί μόνον στην Ελλάδα, από όσες χώρες χρησιμοποιούν VAR, να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις από τους χειριστές του VAR. Η ΚΕΔ καλείται να απαντήσει, εάν οι διαιτητές έχουν μερική γνώση χρήσης του VAR ή εάν απλώς είναι ανίκανοι να δουν αυτό που παρακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι θεατές και τηλεθεατές. Επιπλέον, ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι διάλογοι του διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης κ. Κομίνη με τον χειριστή VAR, κ. Σκουλά, ώστε να μάθει όλη η Ελλάδα τι ειπώθηκε που απέτρεψε τον διαιτητή να δει ο ίδιος τις επίμαχες φάσεις και με ποιο κριτήριο λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από πέρυσι επέλεξε να βαδίσει το μοναχικό δρόμο του μη σχολιασμού της διαιτησίας μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων. Είναι εμφανές από την πρώτη αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος και τις διαιτητικές αποφάσεις στους αγώνες μας (φτάσαμε στο σημείο στον αγώνα με τον Πανιώνιο με υπέρ μας ποσοστά κατοχής μπάλας να μας καταλογίζεται διπλάσιος αριθμός φάουλ σε σύγκριση με τον αντίπαλο), ότι αυτή η στάση μας όχι απλά δεν εκτιμάται, αλλά εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι ιθύνοντες της ελληνικής διαιτησίας ότι ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει πλέον να παρακολουθήσει παθητικά τις πρακτικές που ακολουθούνται στις αναμετρήσεις του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X