ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιτίνο: «Aγαπημένο μέρος η Ελλάδα»

Οι πρώτες δηλώσεις του πρώην προπονητή του μπασκετικού ΠΑΟ

Για τις εμπειρίες στην Ευρώπη μέχρι να επαναπατριστεί για χάρη του Πανεπιστημίου του Αϊόνα (NCAA) μίλησε ο μέχρι πρότινος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο.

Ο 67χρονος Αμερικανός Hall of Famer μίλησε στον Στιβ Σέρμπι (New York Times) για όλα όσα αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του στο αμερικανικό μπάσκετ, αλλά δε γινόταν να μη χωρέσει στη συζήτηση κι η παρουσία του στην Ευρώπη για χάρη του Παναθηναϊκού.

Ποιο το αγαπημένο του μέρος σε μία διετία γεμάτη ταξίδια ανά την ήπειρο;

“Πίστεψέ η όχι, η Μόσχα ήταν ωραία. Προφανώς το Μιλάνο περνά δύσκολες στιγμές αυτή την εποχή, αλλά ήταν εκπληκτικό. Δεν τρελάθηκα με την Κωνσταντινούπολη γιατί είναι δύσκολες οι μετακινήσεις. Νομίζω τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία ήταν υπέροχα. Η Ελλάδα είναι πιθανότατα το αγαπημένο μου μέρος. Τα νησιά, ο κόσμος, όλοι μιλούν αγγλικά. Δεν ήταν μόνο τα ταξίδια κι οι εμπειρίες, αλλά και πόσο μπάσκετ έμαθα στην ηλικία μου”.

Πόσο μπάσκετ έμαθε;

“Η Ευρωλίγκα με βοήθησε να αναπτύξω μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία στην επίθεση. Ήταν μία σπουδαία διδακτική εμπειρία. Νομίζω είναι το καλύτερο στυλ που υπάρχει στο μπάσκετ ως προς επίθεση. Τα στάνταρ στην άμυνα δεν είναι υψηλά σαν τα δικά μας” είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: “Πάσες, κοψίματα… Παίζουν με την κατοχή στα 24″, αλλά δίνουν 5-6 πάσες σε διάστημα 7″-8″ για να δημιουργήσουν κίνηση και καλές προϋποθέσεις για σουτ. Μπορεί η κατοχή να καταλήξει σε pick and roll όπως και σε εμάς, αλλά θα δημιουργήσουν όλη αυτή την κίνηση γιατί οι κανονισμοί στην άμυνα είναι ακριβώς όπως στο κολέγιο. Δε μπορούν να κάτσουν 3″ στη ρακέτα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α1: Τελευταία Ενημέρωση

X