ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Μυθικός Ντόντσιτς απέναντι στους Ράπτορς

45 πόντοι και 15 ριμπάουντ

Ακόμη μία εντυπωσιακή παράσταση από τον Λούκα Ντόντσιτς και νέα νίκη για τους Λέικερς, οι οποίοι επικράτησαν 131-125 των Ράπτορς και ανέβηκαν στο 5-2.

Ο Σλοβένος ήταν ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 45 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα, σε μία εμφάνιση που έβαλε από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση των γηπεδούχων.

Ο Ντόντσιτς είχε ήδη 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 4 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε με εντυπωσιακό τρίποντο από περίπου εννέα μέτρα για το 66-54. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μετά την ανάπαυλα, με τρία τρίποντα μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, βοηθώντας τους Λέικερς να φτάσουν ακόμη και στο +26.

Το Τορόντο, πάντως, δεν εγκατέλειψε το παιχνίδι. Οι Ράπτορς εκμεταλλεύτηκαν το διάστημα που ο Ντόντσιτς βρέθηκε στον πάγκο και με ένα μεγάλο σερί μείωσαν σημαντικά τη διαφορά. Από το -22 όταν αποχώρησε ο Σλοβένος, έφτασαν μέχρι το -9 όταν εκείνος επέστρεψε στο παρκέ.

Οι Λέικερς έδειξαν να καθαρίζουν το παιχνίδι και απέσυραν τους βασικούς τους, όμως τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν απρόσμενα. Οι Ράπτορς έτρεξαν επιμέρους 12-2 και μείωσαν στους έξι πόντους με 43 δευτερόλεπτα να απομένουν, αναγκάζοντας τον Τζέι Τζέι Ρέντικ να επαναφέρει τους βασικούς.

Ο Ντόντσιτς χρειάστηκε μόλις μία κατοχή για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς, στέλνοντας μία τεράστια πάσα σε όλο το γήπεδο για τον ελεύθερο Γουόκερ Κέσλερ, ο οποίος κάρφωσε και έβαλε τέλος στις ελπίδες ανατροπής των φιλοξενούμενων.

Ο Όστιν Ριβς πρόσθεσε 21 πόντους, ενώ ο Κέσλερ έκανε επίσης double-double με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια από τον πάγκο, με τον Κόλιν Σέξτον να έχει 14 πόντους και τον Σάντρο Μαμουκελασβίλι 11.

Τα αποτελέσματα

Μάτζικ-Σέλτικς 97-108


Πέισερς-Νετς 90-98


Γουόριορς-Κλίπερς 124-112


Λέικερς-Ράπτορς 131-125

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
NBA

NBA: Τελευταία Ενημέρωση