
Λόγο για τον πιο σκληρό όμιλο του FIBA EuroBasket 2025 έκανε ο προπονητή της Εθνικής Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Αζίζ Μπεκίρ, ενόψει της συμμετοχής του στον γ’ όμιλο της διοργάνωσης, τα παιχνίδια του οποίου θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2025 στο Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό. Στο πάνελ ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, Μίραλεμ Χαλίλοβιτς.
«Είμαι χαρούμενοι που είμαστε εδώ, βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο γκουπ, ήταν ζόρικο για να προκριθούμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πολλοί αναφέρουν την άποψή μου ότι το 2022 ήμασταν σε ένα δύσκολο γκρουπ, όμως πιστεύω και τώρα είμαστε στο πιο δύσκολο γκρουπ».
Σχετικά με τους ηγέτες της ομάδας και την απουσία του Τζανάν Μούσα, ανάφερε ότι: «Είναι ο Νούρκιτς και οι Χαλίλοβιτς. Μας λείπει ο Μούσα και έτσι οι ευθύνες στους ώμους του Νούρκιτς είναι μεγαλύτερες. Είναι πολύ πιο έμπειρος τώρα».
Από την πλευρά του ο αρχηγός της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίραλεμ Χαλίλοβιτς, αφού συγχάρηκε την Κύπρο για την άριστη οργάνωση, ανάφερε: «Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Η εμπειρία του 2022 ήταν πολύτιμη και μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια έχουμε μεγαλώσει. Ελπίζω να είμαστε και φέτος ανταγωνιστικοί».
To πρόγραμμα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης είναι: Kύπρος (28/08, 18:15), Ισπανία (30/08, 21:30), Ιταλία (31/08, 21:30), Ελλάδα (02/09, 15:00) και Γεωργία (04/09, 15:00).