ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στους κορυφαίους του κόσμου ο τζουντόκα Πέτρος Χριστοδουλίδης!

Ο Κύπριος αθλητής είναι ο νεαρότερος από τους τοπ30 του κόσμου στα -60 κιλά στην παγκόσμια κατάταξη U21

Στα χνάρια του πατέρα του, Χρίστου Χριστοδουλίδη, Olympian στην Αθήνα το 2004, δείχνει να πορεύεται ο Πέτρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μέσα από σκληρή δουλειά, έχει ήδη να επιδείξει αξιοσημείωτες επιτυχίες το τελευταίο διάστημα στο άθλημα του τζούντο!

Τα πρόσφατα μετάλλια που κατέκτησε ο νεαρός τζουντόκα, όπως το αργυρό στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Γαλλία τον Μάιο και το αργυρό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αθήνα τον Μάρτιο, αλλά και οι πρωτιές στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Εφήβων, Νέων και Ανδρών, δείχνουν την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Λόγω των διεθνών του επιτυχιών, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης έχει ανέβει αυτή τη στιγμή στο Νο30 του κόσμου στα -60 κιλά της παγκόσμιας κατάταξης U21, κι ενώ δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18 του χρόνια!

Το πιο σημαντικό στοιχείο από το γεγονός αυτό, αποτελεί το ότι ο Κύπριος τζουντόκα, μαζί με έναν αθλητή από το Ουζμπεκιστάν (Νο10), είναι οι μοναδικοί που έχουν γεννηθεί το 2004 -όλοι οι υπόλοιποι είναι γεννημένοι το 2002 ή το 2003! Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Ουζμπέκος πλέον αγωνίζεται σε διαφορετική κατηγορία βάρους.

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης έχει γεμάτο πρόγραμμα μπροστά του, το επόμενο διάστημα, αφού θα συμμετάσχει το καλοκαίρι του 2022, στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στη Σλοβακία, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Αγγλία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο U21 στον Ισημερινό. Κι όλα αυτά, ενώ τον προσεχή Ιούλιο θα καταταγεί στην Εθνική Φρουρά!

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης προπονείται στην ακαδημία Christodoulides Judo, με προπονητή τον πατέρα του και με βάση τον Άγιο Δομέτιο, στη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση