ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δικηγόροι Λεοντή προς Ευθυμίου «Καλείστε άμεσα να αποσύρετε...»

Επιστολή των νομικών συμβούλων του μέλους της ΚΟΕ προς τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας

Με επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιο Ευθυμίου, οι νομικοί σύμβουλοι του μέλους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτρη Λεοντή τον καλούν άμεσα και δημόσια να αποσύρει τις αναφορές του περί ψεύδους και ποινικών ευθυνών του πελάτη τους, καθώς αν αυτό δεν συμβεί έχουν οδηγίες όπως προχωρήσουν στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

Μάλιστα στην επιστολή παραθέτουν συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία χαρακτηρίζουν ως «αδιαμφισβήτητα» και που «καταδεικνύουν το αβάσιμο και το επιπόλαιο» της δήλωσης του. 

Αναλυτικά:

«Αγαπητέ κ. Ευθυμίου

ΘΕΜΑ: Αναφορές στην Βουλή των Αντιπροσώπων στις 6.3.2024

Ενεργούμε εκ μέρους και κατ’ εντολή του πελάτη μας, κ. Δημήτρη Λεοντή. 

Σε σχέση με τις αναφορές σας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη, 6.3.2024, αναφορικά με τις καταγγελίες που ακούστηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Κατά την εν λόγω συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, αναφέρατε ότι οι καταγγελίες του πελάτη μας ήταν όλες ψευδείς και ότι θα πρέπει ο ίδιος να διωχθεί ποινικά.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα γεγονότα τα οποία από μόνα τους καταδεικνύουν το αβάσιμο και το επιπόλαιο της δήλωσής σας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα ακόλουθα: 

Στην γραπτή καταγγελία του ημερ. 31 / 10 / 2023, την οποία σας κατέθεσε αυτούσια, ο πελάτης μας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε έχει λάβει τελικό πρακτικό συνεδριάσεων οποιασδήποτε συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, παρά το γεγονός ότι το είχε ζητήσει επανειλημμένα, όπως επίσης ότι δεν τηρούνται ορθά τα πλείστα από τα εν λόγω πρακτικά. 

Παρά την πιο πάνω αναφορά σας περί της ανάγκης έναρξης ποινικής διαδικασίας εναντίον του πελάτη μας ως καταγγέλλοντα λόγω του ότι δήθεν όλα όσα είχε αναφέρει είναι ψευδή, αναιρώντας τον εαυτό σας, καθώς και την βασιμότητα της αρχικής σας δήλωσης, επιβεβαίωσατε εσείς ο ίδιος ότι πράγματι τα πρακτικά δεν τηρούντο σωστά, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Γενικός Ελεγκτής.

Στα πλαίσια της καταγγελίας του περι έλλειψης διαφάνειας, ο πελάτης μας ανέφερε ότι με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, θα διαπιστώσει κάποιος ότι δεν έχει αναρτηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση για αποφάσεις του Εκτελεστικού Συμβουλίου κατά την θητεία του εν λόγω Συμβουλίου, με μοναδική εξαίρεση την πρώτη συνεδρία τον Οκτώβριο του 2020.  Επισυνάπτουμε ως Παράρτημα Α αντίγραφο από την ιστοσελίδα της ΚΟΕ το οποίο επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του πελάτη μας.

Για όλες τις θέσεις τις οποίες ο πελάτης μας παρέθεσε στην γραπτή του καταγγελία, υπάρχουν για όλες ανεξαιρέτως στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Εν όψει του γεγονότος ότι από τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω αποδεικνύεται ότι η δήλωσή σας ότι όλες οι καταγγελίες είναι δήθεν ψευδείς δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, ο πελάτης μας δεν χρειάζεται να σχολιάσει περαιτέρω. 

Σημειωνουμε επίσης ότι, παρά την προαναφερόμενη δήλωσή σας, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού (της οποίας είστε Αντιπρόεδρος) στην ανακοίνωση της ημερ.15.1.2024 σχετικά με το εν λόγω πόρισμα, καταλήγει ότι προτίθεται να αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΕ με την οποία θα υποδεικνύονται θέματα τα οποία πρέπει άμεσα να διορθωθούν για την καλύτερη λειτουργία της ΚΟΕ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει το βάσιμο των καταγγελιών του πελάτη μας και την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων, καθώς επίσης και την αντίφαση μεταξύ των όσων ανέφερατε και της επίσημης ανακοίνωσης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, η έρευνα στην βάση της οποίας εκδόθηκε το πόρισμα και οι εν λόγω συστάσεις, αφορούσαν «αποκλειστικά και μόνον στα όσα ακούστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής».

Έχετε προβεί σε αναληθείς δηλώσεις και στην βάση αυτών προβαίνετε χωρίς δυσταγμό στο συμπέρασμα ότι ο πελάτης μας πρέπει να διωχθεί ποινικά, ενεργώντας τόσο ως ερευνών λειτουργός όσο και κατήγορος.  Κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε, υπερβαίνει την οποιαδήποτε εξουσία έχετε και εκθέτει τόσο εσάς προσωπικά όσο και την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, σε περίπτωση που αυτή είχε πράγματι εγκρίνει τη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας και την έκδοση  του σχετικού πορίσματος και ανακοίνωσης. 

Τα όσα έχετε δηλώσει αποτελούν, μεταξύ άλλων, δυσφήμιση σε σχέση με την οποία ο πελάτης μας επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματα του. Καλείστε όπως άμεσα και δημόσια αποσύρετε τις αναφορές σας περί ψεύδους και ποινικών ευθυνών. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε οδηγίες όπως προχωρήσουμε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

Με εκτίμηση

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ & ΣΙΑ Δ.Ε.Π.Ε.»

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση