ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
32° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

«Πεκίνο 2022»: Πανέτοιμος για το Giant Slalom o Κουγιουμτζιάν

Ξημερώματα Κυριακής η πρώτη συμμετοχή του κύπριου Σκιέρ

24sports team

info@24sports.com.cy

Έφτασε η ώρα της αγωνιστικής συμμετοχής του Γιάννου Κουγιουμτζιάν στους 24ους Χειμερινούς Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο. Ο 25χρονος χιονοδρόμος ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, και τα ξημερώματα της Κυριακής θα αγωνιστεί στο Γιγαντιαίο Σλάλομ, με στόχο μια πολύ καλή παρουσία για τα κυπριακά χρώματα.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο καταβάσεις στην Ολυμπιακή πίστα της Yanging με τον πρώτο αγώνα να αρχίζει στις 4.15 το πρωί ώρα Κύπρου, και τον δεύτερο στις 7.45 π.μ..

Ο Αρχηγός Αποστολής Γιώτης Ιωαννίδης, που βρίσκεται συνεχώς μαζί με την αγωνιστική ομάδα, αναφέρθηκε στις συνθήκες προετοιμασίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την εμφάνιση του Κουγιουμτζιάν : «Κάναμε όσα έπρεπε για την προετοιμασία του Γιάννου. Έκανε τρεις προπονήσεις σε πίστες παρόμοιες με αυτές που θα γίνει ο αγώνας και τα πήγε καλά. Χαριτολογώντας, λέγαμε ότι στις πίστες θα μπορούσαν να γίνουν και παγοδρομίες, και όπως είδαμε στους αγώνες τις προηγούμενες μέρες, ακόμη και κορυφαίοι σκιέρ στον κόσμο δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν. Ο αθλητής πήγε καλά στις προπονήσεις, οι οποίες έγιναν σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές του αγώνα. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για μια καλή εμφάνιση την Κυριακή»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα προετοιμασίας ο προπονητής της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου Μίλαν Μάτιτς σημείωσε τα ακόλουθα : «Είχαμε τρεις εξαιρετικά απαιτητικές προπονήσεις για την Γιγαντιαία Κατάβαση. Η πίστα ήταν απότομη και παγωμένη, όπως θα είναι και αυτή στην οποία θα γίνει ο αγώνας. Επικεντρωθήκαμε στη στάση και τη σταθερότητα του αθλητή κατά την κατάβαση και καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που θέλαμε. Η τελευταία προπόνηση περιλάμβανε επτά καταβάσεις των 21 στροφών, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός».

Μετά τον αγώνα της Κυριακής, ο Γιάννος Κουγιουμτζιάν θα αγωνιστεί επίσης την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης. Το αγώνισμα θα διεξαχθεί τις ίδιες ώρες με τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση