ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφηνίασε στο φινάλε... και έφυγε για τον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Ο Ελλαδίτης τενίστας κέρδισε τον Μουσέτι με 2-1 σετ

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον Έλληνα πρωταθλητή. Μόλις στο 3ο game, ο Μουζέτι κατάφερε να κάνει το break και να προηγηθεί με 2-1. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε αμέσως, «σπάζοντας» και αυτός το σερβίς του αντιπάλου του, για το 2-2.

Στη συνέχεια, και με το σκορ στο 4-3, ο Ιταλός τενίστας έκανε και πάλι break, αλλά ο Τσιτσιπάς αρνήθηκε να χάσει το σετ, έκανε ξανά break για το 4-4, ενώ υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 5-4. Μάλιστα, «έσπασε» για τρίτη φορά στο πρώτο σετ το σερβίς του αντιπάλου του και κατέκτησε το πρώτο σετ, φτάνοντας στο 1-0.

Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου δραματικό. Ο Μουζέτι ξεκίνησε με break για το 1-0, σε ένα game που διήρκεσε αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια ο καθένας διατήρησε το σερβίς του, με τον Μυσέτι να φτάνει στο 3-2. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε το break και έφερε το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία.

Μάλιστα, στο 11ο game έφτασε και σε match point, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι. Αμέσως μετά, και με το σκορ στο 5-5, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και δέχθηκε το break για το 6-5, ενώ ο Ιταλός έφτασε στο 7-5, κλείνοντας το σετ, για το 1-1.

Με την έναρξη του τρίτου σετ ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε στο court με καθαρό μυαλό και ήταν εξαιρετικός. Αρχικά, έκανε το 1-0, ενώ κάνοντας το break, έφτασε στο 2-0. Στη συνέχεια έκανε ένα ακόμη, παίρνοντας αέρα τεσσάρων game, για το 4-0.

Ο Μουζέτι έσπασε το σερβίς του «Στεφ» και πήρε ένα ακόμη game για το 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε εύκολα στο 5-2. Ο Ιταλός έκανε το 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε στο 6-3 και στο 2-1 σετ. Πλέον, θα κυνηγήσει το 10ο τρόπαιο της καριέρας του, απέναντι σε έναν εκ των Αλκαράθ ή Έβανς.

Τα σετ (2-1): 6-4, 5-7, 6-3.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση